Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Pócs János mondjon le, követelik az ellenzéki honanyák

Pócs János mondjon le, követelik az ellenzéki honanyák

Tíz ellenzéki parlamenti képviselőnő írta alá a Kövér Lászlónak szóló petíciót, köztük a siófoki Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik).

Az ellenzéki honanyák keddi parlamenti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea (Párbeszéd) ismertette az alapesetet: Pócs János jelenlegi fideszes képviselő még 2008-ban bezárta egy kazánba cigány alkalmazottját, ezt videóra is vette, miközben azt mondta: minden cigánnyal ezt teszi, akire haragszik. Majd egy papírlapot gyújtott meg és a kazánba dobta az azóta már elhunyt roma férfi mellé.

Pócsnak nincs helye sem a parlamenti képviselők között, sem a közéletben – hangsúlyozták az ellenzéki képviselőnők, akik Kövér László házelnöktől levélben követelik: ha Pócs maga nem mond le, akkor mondassa le. Arra is emlékeztettek: Pócs úgy nyilatkozott, nem bánta meg, amit tett, sőt, újra megtenné. Gulyás Gergely miniszter pedig azzal mentegette: 2008-ban még nem volt képviselő… Ehhez a honanyák csak annyi tettek hozzá: ehhez képest a Fidesz lakájmédiája 10-15-20 évvel ezelőtti mondatokat hánytorgat föl az ellenzéki képviselőknek. Varga-Damm Andreán (Jobbik) például egy 24 évvel ezelőtti szerződést kérnek számon…

Arra kérték a képviselőnők Kövér házelnököt: a T. Ház méltóságát ne csak az ellenzékkel szemben óvja, hanem a pócsjánosoktól is… Vadai Ágnes (DK) azt mondta: aki a holokauszt után is viccnek gondolja emberek elégetését, az náci.

 

 

fotó: Alfahír

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük