Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Siófoki foci: a vezetőség megelégelte…

Siófoki foci: a vezetőség megelégelte…

Siófoki futball: nagy változások jönnek a nyáron?

 

A tulajdonosnak, a vezetőségnek is elég volt már az „épphogy bentmaradunk” szezonokból – mondta Márton Gábor, a BFC Siófok labdarúgó csapatának vezetőedzője a DigiSport televíziónak nyilatkozva.

Nemrég nevezték ki vezetőedzőnek a siófoki gárda élére az egykori kitűnő pécsi védőt, akinek a bemutatkozása jól sikerült a kispadon: ahogyan megírtuk, 2-0-ra nyerte a BFC Siófok a vasárnapi kiesési rangadót a Balmazújváros ellen. A csapat jelenleg a 16. helyen áll, 6 pontra a kieső helytől. Következik a Siófokon valaha „modern Minariknak” is nevezett Horváth Károly jelenlegi együttese, a Vác…

Már a télen is szóba került, hogy Siófokra szerződik – mondta a DigiSport reggeli műsorában Márton Gábor. Akkor azonban végül ez nem jött össze, most, a bajnoki hajrában kapott 9 mérkőzést és a cél nem lehet más, mint a bentmaradás. Elárulta azonban a hajdani válogatott centerhalf, hogy ő azért ennél előbbre tekint és „aki nem akar többet, az el fog tűnni…”

Márton Gábor szerint fontos volt a győzelem az első meccsén, így könnyebb lesz a közös munka a héten és a továbbiakban is. Látott biztató jeleket és nagyon rossz periódusokat is a csapattól a vasárnapi találkozón. Ezzel persze így voltak a nézők is; az összeállítás némely ponton meglepetést okozott, de például Balogh Bence Benitó játéka végül kellemes csalódást jelentett, az már jóval meglepőbb volt, hogy a szögleteket, pontrúgásokat is jobbára ő végezte el és nem Magasföldi József… A védősorból viszont hiányzott Gál és Lorentz, de szerencsére ez most belefért… S pozitívum volt, hogy 20-25 percen át korábban nem látott agresszivitás, sok labdaszerzés jellemezte a siófoki fiúkat.

Márton Gábor a tévéinterjú végén, a nyári folytatást firtató kérdésre azt mondta: a beszélgetésekből azt szűrte le, hogy a tulajdonos, a vezetőség megelégelte, hogy az utóbbi időben rendre éppen hogy csak bentmarad a csapat. „Sok mindent át kell beszélni, ez esetben át kell alakítani a keretet, de az még a jövő zenéje, hogy hogyan tovább…”

fotó: BFC Siófok Facebook-oldala

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük