Home / Déli-part / Csiszta és Fenyves túlélte, de rengeteg állat veszett oda

Csiszta és Fenyves túlélte, de rengeteg állat veszett oda

Állatvédők posztoltak képeket a fonyódi berektűz után.

Több százezer állat veszett oda. A képeket akkor készítettük, mikor túlélők után kutattunk – írja a Civilek az Állatokért Egyesület.

Ahogyan megírtuk, háromszáz hektáron égett le a berek Fonyódnál az elmúlt napokban.

„A Katasztrófavédelem munkatársai találtak két magára maradt vadmalackát, akiket jobb ötlet híján, jól össze taperoltak, fotózkodás után pedig, mint ki jól végezte dolgát vissza engedték őket, hogy menjenek amerre látnak. Sajnos azt a két malacot nem találtuk meg, életben maradási esélyük anya nélkül, pici – írják az állatvédők. – A kondájuk, ha megtalálják őket vagy vissza fogadja vagy nem. A szerencsések, Csiszta és Fenyves, a vadmalac tesók, akiknek mamájuk kilétét homály fedi, egy biztos a picik jó ideje nem jutottak megfelelő táplálékhoz mielőtt megtaláltuk őket. Ki voltak száradva, a szopó reflexük is sajnos kezdte felmondani a szolgálatot, székletet sem produkáltak. Tudtuk, hogy minél előbb szakértő kezekbe kell kerülniük, így segítséget kértünk. Igazi összefogás alakult értük. A picik a legjobb kezekben vannak és remélhetően életben maradnak!

Találtunk még jó pár leveli és varangyosbékát, sok sok csigát, és egy darab ép tojást, aki már a keltetőben várja, hogy megmutathassa ki is lesz ő valójában… Drukkoljatok Csisztának és Fenyvesnek!„

 

fotók: Civilek az Állatokért Egyesület Facebook-oldala

(A vadmalacok felépülését, az egyesületet anyagilag is lehet támogatni)

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük