Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Fonyódi berektűz: nem érte kár a bérlőt

Fonyódi berektűz: nem érte kár a bérlőt

A német tulajdonú, kéthelyi székhelyű Hubertus Bt. bérli az államtól a nemrég leégett fonyódi berekterület java részét.

„Annyira mély, lápos, nádas terület, hogy semmire sem használtuk – ezt mondta a Szabad Pécsnek Oliver Hahnenkamm, a napokban leégett fonyódi berekterület java részét bérlő német tulajdonú Hubertus Bt. üzletvezetője.

Hivatalos információ még nincs a tűz keletkezésének okáról, sajtóhírek szerint viszont nem kizárt a szándékos gyújtogatás sem. Ennek apropóján a találgatások is megindultak, mégpedig arról, hogy vajon kinek állhatott érdekében a tűz, illetve: milyen jövőbeli lehetséges beruházónak jött jól a katarsztrófa a Balatontól kőhajításnyira?

„Félelmetes volt a tüzet nézni napokig, de a cégünknek ebből kára nem keletkezett” – mondta a Szabad Pécsnek Oliver Hahnenkamm, az állami területet bérlő Hubertus Bt. üzletvezetője. Amely társaság egyébként enyhén szólva nincs baráti viszonyban az állammal…

A Hubertus öt éven át perben állt az állammal, még Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán, s végül a bíróság a kéthelyi székhelyű, német tulajdonú bt.-nek adott igazat.

„Óriási turisztikai potenciál a Nagyberek, de a bérlő miatt nehéz bekerülni a területre” – mondta Rácz András, az agrártárca államtitkára a Balaton Fejlesztési Tanács egyik tavalyi ülésén, hozzátéve:„Most vetjük meg a lábunkat, legelő állatok bemutatóhelyét alakítjuk ki.”

 

fotó: Hubertus Bt. A berek, még tűz előtt, a Hubertus által tenyésztett angus marhákkal

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük