Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / MSZP vs Fidesz a siófoki főtéren

MSZP vs Fidesz a siófoki főtéren

Rikító piros MSZP-s sátor, szerény fideszes stand – így nézett ki a siófoki főtér szerda délután.

 

Jó érzés látni, hogy többen vagyunk, mint a Fidesz standjánál – jegyezte meg Völgyi Lajos, az MSZP helyi önkormányzati képviselője a siófoki főtéren szerda délután öt óra tájban. Ekkor kezdődött Ujhelyi István EP-képviselő rögtönzött fóruma és az MSZP-sek uniós választás előtti aláírásgyűjtése, miközben kicsivel arrébb, a víztorony másik oldalán a Fidesz szignógyűjtő standja állt.

Valljuk meg, valóban ritkaság bármely magyarországi téren, hogy az MSZP-sek legyenek többen a fideszeseknél… Ahová amúgy Ujhelyi EP-képviselő azért érkezett kissé késve, mert dr. Lengyel Róbert siófoki polgármesterrel tárgyalt, egyebek között arról érdeklődve: hogy áll a helyi ellenzéki összefogás? Jó híreket kaphatott a városvezetőtől, mert a térre érkezése után azt mondta a rá várakozóknak: „Azért sem mindegy az EP-választás eredménye, hogy utána milyen szájízzel vágunk neki az önkormányzatinak. Helyi összefogással jó esély van arra, hogy Siófokon minden körzetben egy jelölt legyen, és egy jó polgármesterjelölt mögé álljon be az ellenzék. „

Ujhelyi azt is elárulta – miközben hallhattunk az MSZP 250 ezer forintos európai minimálbér-javaslatáról és az ugyancsak közös minimál-nyugdíjról –, hogy a Fidesz-milliárdokkal szemben a szocialisták 50 millió forintból kampányolnak a május 26-i EP-választásra, „de ehhez is össze kellett söpörni a padlást„. A képviselő előzőleg arra is ígéretet tett a siófoki polgármesternek, hogy az uniós turizmus-alapból megpróbálnak minél több pénzt a Balaton, Siófok felé csatornázni. S arról is beszélt, hogy kifejezetten tetszik neki az „első számú közellenség„ szerepköre, mostanában ugyanis egyetlen MSZP-st sem támad olyan intenzíven a Fidesz propagandamédiája, mint őt.

 

Ujhelyi István mögött látható a háttérben a Fidesz-stand

Amikor a víztornyot betolják a képbe

 

Fenti fotónkon pedig: igazán nem lehet azt mondani, hogy a kutya se lett volna kíváncsi a rögtönzött fórumra…

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük