Home / Ország, Világ / Ausztria, de messze vagy!…

Ausztria, de messze vagy!…

Ausztriában 28, nálunk a középosztálybeliek 78 százaléka nem, vagy alig jön ki a pénzéből a hó végére. Emlékeztetőül: 1990 után újra célként emlegetik Ausztria gazdaságának, életnívójának utolérését…

Pénzcentrum ismerteti a felmérést, amely szerint az OECD-térség közepes jövedelmű háztartásai csaknem felének komoly gondjai vannak a hónap végén. Az OECD jelentése szerint Európában a görög középosztály helyzete a legrosszabb. A válaszadók 94,7 százalékának a hónap végén már nehézséget okoz a megélhetés.  Görögországot Litvánia, Lettország és Magyarország követi.

Nálunk a megkérdezett középosztálybeliek 78,5 százaléka mondta azt, hogy kiadásai fedezése nagy gond. Alig tudnak kijönni hónap végére.

A környező országok közül Szlovákiában (62,5%), Szlovéniában (53,6%) is jobb a helyzet, Ausztriában (27,8%) pedig szinte már összehasonlíthatatlanul.

Ugyanakkor még az osztrák középosztály is ámulhat azon, hogy az európai rangsor élén Norvégia áll, ahol csak a válaszadók 7,4 százalékának okoznak gondot a havi kiadások. A norvégokat a svédek (9,9%) és a hollandok (17,2%) követik.

De nekünk persze még Ausztria is messze van. Mi több, 1990 óta csak nőtt a különbség…

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük