Home / Ország, Világ / M7-es: már ma dugó volt a Balaton felé

M7-es: már ma dugó volt a Balaton felé

Lépésben haladt a forgalom Balatonvilágos előtt. Felújítás van az autópályán azon a szakaszon.

Délelőtt 10 óra körül már az M1 és M7 közös kivezető szakaszán is nagy volt a torlódás, de még folyamatosan lehetett haladni. A Balatonhoz közeledve azonban tarthatatlanná válik a helyzet: a 71-es elágazásától Balatonvilágosig 40 perc alatt lehet megtenni pár kilométert.
A húsvét miatti zsúfoltságot útlezárás is nehezíti, hosszú szakaszokon teljesen áll a forgalom. Rendőröket sehol sem lehet látni – írta a Népszava.
A M7-es érintett szakaszának felújításáról ezt írta a hirbalaton.hu:
Folytatódik az M7-es autópálya felújítása Letenye irányába, ezúttal a 96-os és a 102-es kilométer közötti szakaszon. A rekonstrukció sávelhúzás és átterelés mellett valósul meg. Vagyis Siófok felé 1, míg Budapest felé 2 sávon haladhat majd a forgalom.  Ebben az ütemben a Siófok-Sóstói csomópontot és a Szabadi pihenőhelyet is részlegesen lezárják. A 90-es és a 96-os kilométerszelvények között helyenként további kisebb korlátozásokra is számítani kell.
 2019. március 1-től május 9-ig a 96-os és a 102 kilométerszelvények között a tavalyihoz hasonló sávelhúzás és sebességkorlátozás mellett zajlanak a munkálatok. A felújítások ütemezésénél figyelembe vették a szakemberek a nyári, turisztikai főszezont, így a felújítás utolsó ütemét várhatóan 2019. szeptember 2-től kezdik és a tervek szerint október 27-ig be is fejezik.
Vagyis jó hír, hogy a szezonban nem dolgoznak majd az útépítők…
fotó: illusztráció, vezess.hu

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük