Home / Ország, Világ / „Döntsd el,milyen Európában nőjek fel!„ (videó)

„Döntsd el,milyen Európában nőjek fel!„ (videó)

… mert nem mindegy, hogy milyen Európában fog felnőni!…

 

Ismerős motívummal hívja fel a figyelmet az európai parlamenti választáson való részvételre most bemutatott rövidfilmjében az Európai Parlament: a gyermekvállalás, a gyermek születése jelenik meg a lírai videóban, amely az összetartás és az együttműködés fontosságáról beszél – írja a HVG.

A Frédéric Plancson rendezte rövidfilm a közelgő európai választásokon való részvételre buzdít, miközben a néző figyelmét a választás következményei által leginkább érintettekre: a következő generációra irányítja. A film narrátora egy 11 éves dán lány, aki a nézők felelősségérzetére apellál: „Mindannyian hatással vagyunk a világra, de együtt valódi változást érhetünk el. Döntsd el, milyen Európában nőjek fel!”

Egy, az Európai Parlament által áprilisban megrendelt telefonos felmérés szerint az európaiak 80 százaléka szerint fontosabb, ami összeköti, mint ami szétválasztja az európaiakat. A szintén csütörtökön bemutatott legfrissebb Eurobarométer-adatok rávilágítanak, hogy az európaiak több mint kétharmada szerint az uniós tagság előnyökkel jár az országa számára – a 68 százalékos arány legmagasabb érték 1983 óta. 61 százalékuk állítja, hogy az EU egy jó dolog – írja közleményében az Európai Parlament.

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük