Home / Ország, Világ / Baktérium fertőz a kaposvári kórházban, írja a kpsvr.hu

Baktérium fertőz a kaposvári kórházban, írja a kpsvr.hu

„Több olvasónk jelezte, az elmúlt időszakban a kaposvári kórházban kezelt ismerőseiknél, rokonaiknál komoly bélrendszeri panaszok jelentkeztek, melyekről utóbb rendre kiderült, clostridium baktérium okozza betegségüket„ – írja a kpsvr.hu.

A baktérium, illetve annak toxinja jellemzően a legyengült bélflórájú betegek között fertőz, például a hosszabb antibiotikumos kezelés kifejezetten növeli a betegség-fertőzés kockázatát. A portál információi szerint a kórház fertőző osztályán a közelmúltban több, clostridium fertőzött beteget kezeltek, akik közül több is akadt, akik az intézmény más osztályairól kerültek az infektológiára, miután megfertőződtek.

A kpsvr.hu korábban arról írt: a kórházi takarítószemélyzet egyes tagjai állították, nem megfelelő, többek között felhígított fertőtlenítőszereket kell használniuk, melyek nem alkalmasak a normális fertőtlenítésre, ezért fordulhat elő, hogy az infektológiára jellemző betegségek más osztályokon is megjelennek.

A kórház válaszában a portál kérdéseire nem válaszolt érdemben, arra nem tért ki az intézmény, hogy volt-e bármilyen fertőzéses járvány, csak annyit jegyeztek meg, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően az időszakos járványügyi adatokat jelentik az Országos Epidemiológiai Központnak.

 

fotó: kpsvr.hu

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Club Aliga – Ha így folytatódik, a közemberek nem juthatnak le a Balaton partjára, civilek, politikusok közösen fordulnak az AB-hoz

Az Aligai Fürdőegyesület (AFE) vasárnapra fórumot hívott össze, ugyanis újabb lendületet kapott az Club Aliga 2 fejlesztése, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük