Home / Ország, Világ / 750 milliárd: Mészáros is a Budapest-Belgrád vasút építői között

750 milliárd: Mészáros is a Budapest-Belgrád vasút építői között

A dél-balatoni vasútfelújítás még csak 72 milliárdba került Mészáros és társainak, vagyis tíz balatoni vasút kijönne belőle.

750 milliárd forint – ennyibe kerül a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése, kínai hitelből, két kínai cég, valamint Mészáros Lőrinc egyik cége kivitelezésében.

A Jobbik szerint csak azért jó Magyarországnak, hogy a Belgrád-Budapest vasútvonal felújításában részt vevő három kivitelezési cégből – amelyekből egyébként 2 kínai – az egyik Orbán Viktor strómanjának, Mészáros Lőrincnek a cége lehet, így mert Magyarország miniszterelnöke is jól jár, és újabb milliárdokat tudnak zsebre tenni – fogalmazott Szilágyi György az Alfahír cikke szerint.

A jobbikos politikus azt mondta: a beruházás megvalósulása kínai érdekben áll, aminek a megtérülésével 130-2400 év között számolhatunk. Arról viszont ennél is kevesebb információ van, hogy kik fogják fizikailag ezt létrehozni. Egyes hírek szerint több tízezer kínai vendégmunkást kívánnak az országba hozni a beruházás miatt.

A FIDESZ SZERINT AZONBAN KIZÁRÓLAG SZAKMAI ALAPON DÖNTÖTTEK. “Itt nem a tulajdonosi háttéren van a hangsúly, hanem a cégek felkészültségén és azon a vállaláson, amit a beruházás érdekében tesznek” – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, az RTL Klub híradójának.  Az RTL-nek az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt mondta, hogy a nyílt eljárásban összesen 32 cég érdeklődött, és 2 konzorcium adott érvényes árajánlatot, és ezek közül választották ki a “jobb ár/érték arányút”.

 

fotó: illusztráció

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük