Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Siófoki fantom teniszklub, állami támogatással?

Siófoki fantom teniszklub, állami támogatással?

A Magyar Hang szerint fantom a Siófoki Tenisz Klub, mely 2014-ben 250 milliós állami támogatást kapott, de már két éve nem üzemeltet teniszpályákat. 

Azt a siófokiak is jól tudják, hogy a Siófoki Sportcentrumban régóta nincsenek teniszpályák (a siófoki szóbeszéd szerint wellnessrészleg épülne a helyükre a kézilabdázóknak). A hajdani salakot felnövi lassan a gyep, a gaz (képünkön az egykori teniszpályák, a fotó a teniszklub honlapján látható), körülötte futókört alakítottak ki, néha futni szoktak rajta a női kézilabdázók. A siófoki teniszklub honlapja szerint „A 2013-tól felújított és fejlesztett Siófoki Tenisz Klubot a Siófok Kézilabda Club üzemelteti.„

Nemrég még Siófok KTC (kézilabda és teniszklub) néven jegyezték a klubot, ma újra csak Siófok KC néven kézilabdázik az EHF Kupa döntőjébe jutott csapat.

A Magyar Hang kikérte a tenisztámogatásokat, nagy nehezen meg is kapta a hetilap és ebből derült ki: az egyik legnagyobb összeget a Siófoki Kézilabda és Tenisz Klub kapta 2014-ben, mégpedig a dokumentumok alapján 250 millió forintot. „Most mondhatnánk azt, hogy ebből az összegből rendezték meg a Balaton fővárosában a bosnyákok elleni, bravúros győzelemmel végződő Davis Kupa-találkozót, de ez egyszerűen nem igaz, ugyanis a DK-meccseket, valamint a nemzetközi tornákat nem az infrastrukturális támogatásból fedezték sem akkor, sem pedig most, ezekre az állam külön biztosított forrásokat – így a Magyar Hang cikke. – És itt kezdődnek a bajok, ugyanis hiába a törvényi előírás, azaz a fent említett üzemeltetési kötelezettség, Siófokon a pályák nem üzemelnek immár legalább másfél éve, holott 2019-ben még mindenképpen működniük kellene. Pedig nagyon trükkösen igyekeznek eltitkolni, hogy – már bocsánat a kifejezésért, de – fantomklubról van szó, ugyanis a honlapjuk (www.skctennis.hu) pont olyan, mintha élő lenne, amin az is megtalálható, mennyiért és milyen módon lehet(ne) pályát bérelni.„

A lap szerint a regisztráció és az email kézbesíthetetlen, míg a megadott telefonszám gazdája Zamárdiban akart pályát biztosítani, mivel – mint közölte – Siófokon már régen nem üzemelnek a pályák. „Az már csak hab a tortán, hogy éppen a siófoki klubvezető, Fodor János szólalt fel a legerélyesebben a szövetség mellett az április 16-i közgyűlésen. Arról nem is szólva, hogy miként lehetett küldött egy olyan valaki, akinek a pályái elég régen nem üzemelnek, vagyis feltételezhető, túl nagy teniszélet nem lehet a klubjában. Miközben a Siófokkal kapcsolatban a szövetség vezetőinél nem merült fel semmi kétség, addig például a nyíregyházi klubot – Fucsovics Márton nevelőegyesületét –, amelyről tudta mindenki, hogy a tenisz megtisztulása mellett szavaz, mondvacsinált okból (tagdíjfizetési hátralék), kizárták a részvételből„ – írja a hetilap.

A Siófoki Tenisz Klub honlapját böngészve egyebk között ezt találjuk:

„Magas színvonalú és nemzetközi szintű versenykövetelményeknek is eleget tevő pályáinkat olyan szolgáltatásokkal bővítettük ki, amelyek még nagyobb élménnyé tehetik a sportolást a tenisz szerelmesei számára itt, Siófokon. A zöld környezetben, magas fák és virágok között eltöltött edzés után igénybe vehet egy frissítő masszázst, vagy akár egy kellemes ebédet, vacsorát is elkölthet nálunk. Kikapcsolódáshoz, üzleti találkozókhoz vagy családi programokhoz is ideális környezetet és szolgáltatásokat kínálunk.

Ha még nem teniszezik, akkor felkészült edző-csapatunk várja. Ha ön teniszrajongó, akkor helyi és nemzetközi versenyeken, akár indulóként vagy nézőként is szívesen látjuk!

A teniszpálya foglaláshoz, valamint a teniszversenyre jelentkezéshez Önnek be kell lépnie honlapunk rendszerébe. Amennyiben még nincs felhasználóneve és jelszava, a Regisztráció menüpontban adatai megadásával regisztrálhat rendszerünkbe.

 • 8 salakos teniszpálya
 • tágas, tiszta öltözők
 • masszázs – előzetes időpont egyeztetéssel
 • hangulatos klub
 • ingyenes parkolás őrzött parkolóban
 • fitness terem
 • teniszoktatás gyermekek, felnőttek részére
 • sportorvos
 • büfé, teraszgrill
 • rendezvények szervezése, lebonyolítása
 • tárgyaló, internet
 • sportbolt, teniszütő húrozás
 • TV

Siófoki Tenisz Klub

 • Cím: 8600 Siófok, Déli út 2.
 • GPS koordináták: X 18,04 Y 46,895
 • Nyitva tartás: naponta 08-tól 20 óráig (a sötétedéstől függően: május 10-ig 08-19 óráig, május 15-től augusztus 15-ig 08-20 óráig, augusztus15-től szeptember 10-ig 08-19 óráig, szeptember 15. után 08-18 óráig.)„

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük