Home / Ország, Világ / Agymosásban jobban teljesít: csak a magyarok szerint a legsúlyosabb probléma a migráció

Agymosásban jobban teljesít: csak a magyarok szerint a legsúlyosabb probléma a migráció

Csak Magyarországon mondták a legtöbben Európa legnagyobb problémájának a migrációt, míg például a rengeteg bevándorlót fogadó Görögországban és Spanyolországban a téma a negyedik helyre szorult, és Olaszországban is csak a harmadik lett.

„Amikor úgy tettük fel a kérdést, hogy mi az adott ország két legnagyobb problémája, akkor viszont már Magyarországon is csak a negyedik legtöbbször emlegetett probléma a bevándorlás, sőt, valamivel kevesebben választották ezt, mint az európai átlag. Az egészségügy helyzetét és a korrupciót sokkal többen említették, és a megélhetést is.„  – írja a 444.hu. Veszela Cserneva, az ECFR nevű európai kutatóintézet igazgatóhelyettese a közelmúltban Budapesten mutatta be legfrissebb közvélemény-kutatásaik eredményeit. Az EP-választás előtt 14 európai országban mérték fel a politikai hangulatot. Magyarországon az ilyen kutatásokhoz képest szokatlanul sok embert, 4000 főt kérdeztek meg.

„Azt láttuk például, hogy a magyar lakosságot jobban aggasztja a kivándorlás, mint az, hogy bevándorlók érkezhetnek, de közben a politikusok jóval többet beszélnek a bevándorlás elleni küzdelemről, igyekezve átbillenteni az aggodalmakat. Az világosan látszik, hogy a magyarok nagyra értékelik az EU-tagságot. Anyagi értelemben feltétlenül, de az EU-t mint szabályozó intézményt is kedvelik, és ez utóbbi hangulat eltér a régiós számoktól. A környékbeli országokénál itt jobb az EU-s intézmények, például az Európai Parlament megítélése is, ez meglepett minket. Az is kiderült, hogy a magyarok a saját hazájukban sokkal inkább problémának érzik a korrupciót, mint a tagállam többségének lakói. 70 százalék felett mondták itt az emberek, hogy a korrupció nagy probléma az országban, ez arra utal, hogy kormánypárti szavazók is sokan így látják.„

Konklúzió: a migránsoktól félünk, bár migráns nincs, csak a riogatás, a korrupciót és a kivándorlást idehaza súlyosabb problémának tekintjük és a Fideszre szavazunk. Magyarország, 2019, május havában.

 

fotó: publicus.hu

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük