Home / Ország, Világ / Mumifikálódott békatetem a vágóhídon (videó)

Mumifikálódott békatetem a vágóhídon (videó)

Mumifikálódott békatetem, elképesztő higiéniai körülmények, bizonytalan eredetű húskészítmények – a Baranya megyei Vékényben ezeket találta a Nébih egy vágóhídon. Az üzem viszont már újra működik, írja a Szabad Pécs.

Az ellenőrök az üzem egész területén a padozat, a fal, a mennyezet, valamint az eszközök, berendezések erős szennyezettségét tapasztalták, melyet az is tetézett, hogy a darabolásra használt helyiségben nem működtek az eszközfertőtlenítők – áll a Nébih közleményében. Különösen szennyezettek voltak a vágóhíd szennyes-övezeti dolgozói részére kialakított folyosók és helyiségek, ahol még mumifikálódott békatetemeket is találtak a hatóság képviselői. Mindösszesen megközelítőleg 28,5 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető, lejárt fogyaszthatósági idejű, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű terméket talált.

A Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését. Az egység az élelmiszer-higiéniai és nyomon követési hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb, kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét – számol be az esetről a Szabad Pécs. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

 

Videó, erős gyomrúaknak, a Szabad Pécs nyomán:

 

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük