Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Kis időre agóra lett a siófoki Fő tér

Kis időre agóra lett a siófoki Fő tér

Valóságos ellenzéki felvonulás volt szerda késő délután a siófoki Fő téren.

A kifejezést Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselőtől vettük („A város az elmúlt öt évben ellenzéki felvonulási területté vált„ – mondta egy közelmúltbéli siófoki rendezvényen), vonultak rendesen ezúttal is, előbb az MSZP-sek vertek sátrat a víztorony tövében, majd a momentumosok állították föl standjukat, ahol többek között az európai ügyészség mellett gyűjtöttek aláírásokat. Amikor a szocialisták bontottak, akkor kezdtek a momentumosok, ekkor futott össze Harangozó Gábor, az MSZP somogyi elnöke és Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának elnöke Cseh Katalinnal, a Momentum EP-listavezetőjével. Megállapították: jó dolog, hogy az ellenzéki pártok ma már ilyen szépen „el vannak egymás mellett„, sok mindenben egyetértenek, így például az MSZP és a Momentum is erős Európában hisz.

Miközben Harangozóék fórumra mentek a közeli könyvtárba, Cseh Katalin, valamint a párt helyi elnöke, Balla Péter lufikat és szórólapokat osztogatott, aláírásokat gyűjtött – feltűnően sokan megálltak a standjuknál. Az EP-listavezető közben elmondta: azt szeretnék, ha gyökeresen megváltozna az Európai Unió pályázati gyakorlata, lehessen az unióhoz pályázni olyan országból, mint például hazánk, „ahol a kormánypárt a saját haverjainak, oligarcháinak csatornázza az uniós támogatásokat az oktatás, az egészségügy, a munkahelyteremtés helyett.„

Két asszonyság a téren közben csaknem hajba kapott azon, hogy inkább munkahelyek kellenek, vagy inkább munkás kezek. Az egyik padon két idősebb hölgy üldögélt, egyikük arról beszélt: úgy hallotta, migránsokat akarnak betelepíteni a télen üres Balaton-parti ingatlanokba. Azt felelte a másik, hogy ez borzasztó volna, de ő azért nem hisz efféle rémhíreknek. Már éppen találgattuk volna, hogy melyikük milyen szimpatizáns lehet, amikor Cseh Katalin ösztönzésére felálltak és mindketten aláírták az európai ügyészség melletti petíciót. De érte nagyobb meglepetés is a „lilákat „: egy lengyel rádió riportere kért villáminterjút a Brüsszelbe készülő momentumos politikustól.

Kétórányi időre valóságos agórává lett a siófoki főtér, vagyis már megérte az ellenzéki felvonulás…

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük