Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Szerdán a történelemmel folytatódott az érettségi

Szerdán a történelemmel folytatódott az érettségi

Történelem-érettségit írtak a diákok szerdán.

Harmadik napja zajlanak az érettségik, szerdán reggel nyolc órától a diákoknak a történelemtudásukról kell számot adniuk.

Már ki is szivárogtak a megoldandó feladatokról az első hírek. Az Eduline információi szerint az ókori Athénnal, a törökellenes küzdelmekkel, a második ipari forradalommal, a határon túli magyarsággal és a háztartások mai pénzügyeivel kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében.
A második részben esszé írása vár a vizsgázókra. Ugyancsak az Eduline tudta meg, hogy ebben a részben a középkori uradalmakról, a szovjet propagandáról, Szent István uralkodásáról és a trianoni béke hatásairól is kaptak feladatot a diákok.

A középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart, a vizsgázóknak egy központi feladatsort kell megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból, második része szöveges, kifejtendő feladatokból áll. Nagyjából 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódnak a kérdések.

Forrás : magyar hang

About Nagy Máté

Check Also

Club Aliga – Ha így folytatódik, a közemberek nem juthatnak le a Balaton partjára, civilek, politikusok közösen fordulnak az AB-hoz

Az Aligai Fürdőegyesület (AFE) vasárnapra fórumot hívott össze, ugyanis újabb lendületet kapott az Club Aliga 2 fejlesztése, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük