Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Gyurcsány miatt mondják le az ügyeletet a fővárosi sürgősségik?

Gyurcsány miatt mondják le az ügyeletet a fővárosi sürgősségik?

A főváros négy sürgősségi centrumából csak egy fogadott súlyos, sokszorosan sérült beteget a hétvégén. Ennyi ügyeleti lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát.
A sürgősségi ellátás problémáit megoldották, az ügy le is került a napirendről – mondta néhány nappal ezelőtt Kásler Miklós, az Ember Erőforrások Minisztériumának vezetője. Ehhez képest csütörtök óta a négy budapesti sürgősségi centrum közül hol az egyik, hol a másik mondta le a sokszorosan sérült, életveszélyes állapotú betegek fogadását. Ebben az időszakban csak a Péterfy baleseti intézete működött zökkenőmentesen. A 444.hu szúrta ki szombaton, hogy a Honvédkórház lemondta az ügyeletet a teljes hétvégére.

A Fidesz az eset kapcsán kiadott közleményét így lehet összefoglalni: Gyurcsány, bevándorlás, migránsok.

E közben a Magyar Hang arról írt: a Szegedi Tudományegyetem klinikáin pörög az egészségturizmus; a fizetős külhoni (határon túli, romániai, szerbiai) betegeknek rögvest rendelkezésére áll az, amire egyébként heteket kell várnia a honi pácienseknek.

Az Alfahíren pedig ezt olvastuk:

 „Én fél éve járok sajnos édesapám révén majd minden héten kórházakba. Tegnap Gyulán voltam, négy napja mosdatlanul a betegek, hármas kórteremben kettő beteg nézi ahogy a harmadik összefosva, hugyozva rúgja az utolsókat, ágynemű úgy van, hogy paplanhuzat kettévágva. Azt mondta a nővér, sajnos nincs rá pénz, a dolgozók 120%-osan pörögnek. Orosháza kórház: húgyszagú, ocsmány wc-k, kopott festés a kórtermekben, folyosón, ajtókon. Százéves orvosok, kevés ápoló, mindenki erején felül. (…) Ez jár 40 éven keresztül levont tb-ért.”

“Ha Gyurcsányékon múlik, tényleg válság lenne az egészségügyben” – válaszolta ma a Fidesz.

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük