Home / Somogyi vidék / Marcali és környéke / Marcali is a migránsmunkás-térképen

Marcali is a migránsmunkás-térképen

Marcalit is a migránsmunkás-térképre rajzolta hétfőn dr. Steinmetz Ádám.

„A marcali üzemekben mongolok dolgoznak, bárki találkozhat velük az utcán” – mondta vízilabdás olimpiai bajnokunk a hétfői marcali sajtótájékoztatóján, miközben a háttérben éppen egy mongol munkás haladt el…

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint „A Fidesz becsapja az embereket azzal, hogy egyedül ők a bevándorlásellenesek és nem engednek be migránsokat. Ezzel szemben az igazság: a Központi Statisztikai Hivatal és a Bevándorlási Hivatal adatai szerint 2015 óta 86 ezer migránst engedtek be az országba, ez nyolc Marcali méretű város, egy egész választókerületnyi ember. S e közben már több, mint 600 ezer magyar próbál külföldön boldogulni, minden hatodik magyar gyermek külföldön születik. Marcaliból közel ezer fiatal és kevésbé fiatal hiányzik, a választókerületben minden harmadik embernek dolgozik hozzátartozója külföldön.”

A képviselő arról is beszélt: az alacsony bérekből fakadó munkaerőhiányt a Fidesz nem béremeléssel, hanem olcsó keleti (török, ukrán, szerb, ázsiai) munkások betelepítésével kívánja megoldani. „Egy korábbi Nemzeti Konzultáció jelszava volt, hogy ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját… nos, a betelepített migránsmunkások éppen a magyarok elől veszik el a munkahelyeket – így Steinmetz, aki végül arra buzdított: aki valóban nem akar bevándorlókat és migránsmunkásokat, az ne a Fideszre szavazzon, ellenben aki határőrséget szeretne és nyugat-európai béreket, szabad, igazságos, álhír- és hazugságmentes országot, az május 26-án a Jobbik listáját támogassa szavazatával!

 

About Fónai Imre

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük