Home / Ország, Világ / Residence hotel: a Hoffmann-család után a Rahimkulov-család

Residence hotel: a Hoffmann-család után a Rahimkulov-család

Az OTP-ben is tulajdonrészt birtokló orosz milliárdos családjának érdekeltsége a tulajdonosa felerészben a siófoki Residence Hotelnek.

 

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik és a földvári Kukorica csárdát is vezető édesapja nemrég eladta a Residence hotelt. A Fidesz-közeliként számon tartott Hoffmann Henrik az utóbbi időben mintha kivonult volna a közéletből, a balatoni turizmus-ügyekről is alig nyilatkozik.

Az mfor.hu azt írja: Rahimkulov Ruszlan érdekeltsége a feles tulajdonosa a siófoki Residence Hotelt működtető vállalkozásnak, amely alaptőkéjét 1,19 milliárd forintról 331 millióra szállította le.

A HVG szerint az orosz milliárdos család feje, Megdet Rahimkulov már a kilencvenes években megjelent a magyar üzleti életben és ma is birtokolja az OTP több, mint 7 százalékát. A HVG szerint a Residence-t is hitel felhasználásával vették meg az új tulajdonosok, s most nagyjából ezzel a 900 milliós összegel szállították le a tulajdonos cég jegyzett tőkéjét.

A közelmúltban Kövér László is e négycsillagos szállodában tartott lakossági fórumot a város és környéke Fidesz-szimpatizánsainak. Orbán Viktor a 2014-es parlamenti választás előtt itt találkozott a balatoni turizmusban érdekelt vállalkozókkal.

 

 

fotó: Kövér László a Residence-ben

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük