Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Ahol a DK megszorította a Fideszt

Ahol a DK megszorította a Fideszt

Taszár, a hajdani somogyi katonatelepülés, melyet annak ellenére, hogy Kaposvár-közeli, a siófoki központú választókerülethez csatoltak…

A vasárnapi EP-választáson Taszáron majdnem meglepetést okozott a Demokratikus Koalíció: a Gyurcsány-párt – országosan is kimagaslóan – 31,7 százalékot kapott a faluban, alig öttel kevesebbet, mint a Fidesz-KDNP. A kormánypártok 31 szavazattal kaptak csak többet, mint a DK. A DK előretörése azért is meglepő, mert amikor legutóbb megmérette magát, a 2014-es önkormányzati választáson csak 14 százalékot kapott, még felét sem, mint a kormánypártok.

A Népszava riportjának egyik megszólalója azt mondja: „…Sokan meg beveszik a sok hazugságot a migránsokról, hogy végveszélyben az ország, meg hogy az EU milliószám akar ide négereket költöztetni. De szerencsére nem mindenki hülye ebben az országban! Vannak, akik még tudják, mi számít értéknek. Látja, mi a Gagarin-szobrot sem engedtük elbontani, hiszen a múltunk része…”

+++

Somogy déli részén nőtt a Jobbik támogatottsága

Somogy megye déli részén nem csökkent, sőt, nőtt a Jobbikra szavazók tábora – összesítette választókerületének adatait Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője. A hellodelsomogy. hu írja: az országos trend az volt, hogy a Jobbik a 2014-es EP-szavazóinak, mintegy 340.000 főnek elvesztette a jó harmadát. Így mostanra csak 220.000 voksot tudtak szerezni. 120.000 korábbi szavazójuk otthon maradt vagy mást tisztelt meg az X-ével. Ezzel szemben Dél- és Belső-Somogyban gyökeresen mást látunk.

Ander Balázs: – A 2014-es EP-választásokon a Jobbik listájára az itteni 77 településen 2337 polgár szavazott. Ezzel szemben megyénk déli részén most nem egyharmados csökkenés, hanem csaknem egynegyedes növekedés történt a választók számát tekintve. A mostani EP választáson 23,4%-kal több embert tudtunk az urnák elé szólítani, mint öt évvel ezelőtt. Tisztelettel köszönöm ezúton is a 2885 voksot! Külön kiemelném, hogy a körzet két legnagyobb városában, Nagyatádon és Barcson az öt évvel ezelőtti EP szavazóink számát 36 és 33 százalékkal tudtuk növelni! Előbbi helyen a korábbi 398 fő helyett most 541, utóbbin pedig a ’14-es 373-al szemben most már 495 választópolgár támogatta a Jobbik EP-listáját.

 

 

fotó: Taszár, Népszava, Röhrig Dániel

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük