Home / Kékfény / Elütötte a rendőrt a 67-esen, majd lelépett

Elütötte a rendőrt a 67-esen, majd lelépett

Súlyosan megsérült a rendőr. Ittas járművezetés gyanúja.

 

Az eljárás adatai alapján a balatonlellei körzeti megbízottak 2019. május 29-én 0 óra 35 perckor a 67-es számú főútvonalon, Visz külterületén intézkedtek egy korábbi közlekedési baleset helyszínén.

A szolgálati személygépkocsi megkülönböztető fényjelzése működött, az egyenruhások láthatósági mellényt viseltek, ennek ellenére egyiküket elütötte egy Balatonszemes irányába közlekedő személyautó. A baleset következtében a rendőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A fehér Peugeot sofőrje az ütközést követően a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta az M7-es autópálya irányába.

A rendőrök beazonosították a járművet, amelyet 20 perccel később, a helyszíntől pár kilométerre állítottak meg és vontak ellenőrzés alá. A keresett autóban ketten tartózkodtak, amit annak tulajdonosa, egy 54 éves kaposvári nő vezetett, azonban az adatgyűjtés során felmerült, hogy a baleset idején a volánnál az utasa, egy 30 éves somogysárdi férfi ült. A férfinál és nőnél egyaránt felmerült az ittas járművezetés gyanúja, ezért elfogták és előállították őket a Fonyódi Rendőrkapitányságra. Mindkettőjük kihallgatása – bűnügyi őrizetbe vételük mellett – folyamatban van, továbbá előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben közúti baleset okozása vétség, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés ittas állapotban bűntett, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.​

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük