Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Erzsébet-szálloda lesz egyelőre Mészárosék Club Aligája

Erzsébet-szálloda lesz egyelőre Mészárosék Club Aligája

A sas nem tárgyal verebekkel…

 

Ezen a nyáron Erzsébet-szállodaként működtetik a Mészáros-Tiborcz-kör tulajdonába került hajdani kommunista pártüdülőt, a balatonvilágosi Club Aligát – értesült a Narancs.hu. Az átfogó fejlesztés megkezdéséről legkorábban két év múlva lehet szó. Június 7. és szeptember 1. között nagycsaládosokat üdültetnek az Erzsébet-program keretében.

A 47 hektárt még Rákosiék államosították pártüdülő céljára, majd a rendszerváltás után Club Aliga névre keresztelt balatonvilágosi üdülőkomplexum Kádár-villástól, Castro-villástól, vitorlás- és hajókikötőstől tavaly került a Mészáros-Tiborcz kör érdekeltségébe egy izraeli hátterű cégtől.

„Idén nyáron bizonyosan Erzsébet-szállóként üzemel, ami annál feltétlenül jobb, mintha üresen állna” – így a balatonvilágosi polgármester. „Az előző tulajdonosok hagyták leromlani az épületek állapotát, így ma már nem csak a hajdani Kádár-villa megközelíthetetlen, hanem a szállodaépületek sem képesek eleget tenni a minőségi turizmus követelményeinek. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az új tulajdonosok átnézik az üdülőkomplexum fejlesztésére korábban készült terveket és legkorábban két év múlva vágnak bele építkezésbe. Az ugyancsak elhanyagolt kikötő fejlesztésének azonban már nekifogtak” – tájékoztatott Fekete Barnabás polgármester.

A világosi állandó lakosok és üdülőtulajdonosok strandhasználati joga egyelőre megmarad” – tájékoztatott Fekete Barnabás. Aki a negyven éven át elzárt vízpartra és Lázár János miniszter korábbi mondatára hivatkozva, miszerint „a Balaton mindenkié”, kezdeményezte a képviselő-testület nevében a kormánynál a Club Aliga egy részének, így a kikötőnek és a strandnak az ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.

A Narancs.hu kérdésére, miszerint kapott-e, vár-e még bármiféle választ, a polgármester azt felelte: „Nem. Úgy látszik, a sas nem tárgyal verebekkel…”

 

Néhány éve még meg lehetett közelíteni a Kádár-villát

A Club Aliga partja

Madártávlatból

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük