Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Keszthelyen kicsit előreszaladt a Fidesz: megmondták, ki lesz ősztől a megyei közgyűlés alelnöke

Keszthelyen kicsit előreszaladt a Fidesz: megmondták, ki lesz ősztől a megyei közgyűlés alelnöke

Nem titok immár: Ruzsics Ferenc jelenlegi keszthelyi polgármester.

 

A megyei közgyűlés választott testület, ma még nem lehet tudni, hogyan alakul az összetétele az ősszel esedékes választáson, a keszthelyi Fidesz azonban már megnevezte az alelnököt… És ez nem csak afféle terv, elképzelés, hiszen a jelölt, Ruzsics Ferenc polgármester maga jelentette be: nem kíván indulni a városvezetői tisztségért, mert „a következő időszakra új feladatot kaptam…”.

Nem, nem tévedés: így, kijelentő és nem feltételes módban…

Manninger Jenő országgyűlési képviselő (Fidesz) sajtótájékoztatón jelentette be: Ruzsics Ferencet, Keszthely polgármesterét javasolják a Zala Megyei Önkormányzat vezetésébe, főállású alelnöki posztra. Ruzsics Ferenc a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: elfogadta a megtisztelő felkérést, és ebből az is következik, hogy nem indul újra a keszthelyi polgármesteri székért.

Keszthelyen már évek óta beszédtéma: a várost három ciklus óta vezető Ruzsics kiesett a Fidesz kegyeiből, kizárt, hogy őt indítsák újra a polgármester-választáson…

A Keszthelyi Többség Facebook-oldal reagálása a hírre: „Az egypártrendszer harminc évvel ezelőtt megszűnt, elvtársak! Honnan tudják a NERtársak előre, hogy a sajátjai által megfúrt leköszönő polgármester választott tisztséghez jut ősszel?”

 

 

fotók:

Egy Mészáros-Tiborcz-közeli keszthelyi szálloda

Ruzsics Ferenc egy lakossági fórumon

 

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük