Home / Déli-part / Betört a víz az egyik házba a siófoki romasoron

Betört a víz az egyik házba a siófoki romasoron

2014 után újra előkerültek a homokzsákok és a szivattyúk a romák lakta legdélibb utcában Siófokon.
A siófoki Alsó utca egyes részei 2014-hez hasonlóan nem tudták elvezetni a szerda délután lezúdult hatalmas mennyiségű csapadékot. Egy házba a víz is betört – tájékoztatott Facebook-oldalán Németh Zsolt, a Siófoki Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.
A siófoki önkormányzat megnyerte már a pályázati pénzt a déli városrész csapadékvízlevezetésének megoldására, ám a beruházás még nem kezdődött meg.
fotó: Németh Zsolt
Fotó: Németh Zsolt
Nagyberénynél is víz hömpölygött át szerda délután a 65-ös úton. A nyimi önkormányzat Facebook-oldala is a helyiek segítségét kéri, mondván,
a falu útjait megint „elvitte a víz”…
Fotó: Nyimi Önkormányzat
A Balaton keleti medencéjében és Somogyban néhol 60 milliméternél is több eső esett – adta hírül az Időkép. Balatonalmádiban 64, Törökkoppányban 60 mm csapadékot eredményezett az özönvízszerű esőzés.
A katasztrófavédelem tájékoztatója:

„A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső pincéket öntött el és lakóházakat veszélyeztetett Somogy megye több településén. Az elmúlt órákban több mint húsz esethez riasztották a tűzoltókat. Siófokon egyszerre több esethez kellett vonulniuk a városi hivatásos egységeknek. Udvarokat öntött el és garázsokba folyt be a víz. A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy parkolóban több autót kellett kiszabadítani, mert a nagy vízben nem tudtak kijárni. A Jázmin utcában és a Klapka György utcában szintén a nagy mennyiségű víz miatt szivattyúztak a tűzoltók. Törökkoppányban a sportpálya épületét veszélyezteti a víz, ezért a helyi önkéntes tűzoltók homokzsákokkal erősítették meg. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.”

Jó hír: a pünkösdi hosszú hétvégére szűnnek az esők, a levegő hőmérséklete a 30 fokot is eléri. A Balaton jelenleg 20 fokos.

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük