Home / Déli-part / Tour de Hongrie

Tour de Hongrie

Tour de Hongrie

Holnap azaz június 11.- én ismét elrajtol Siófokról Magyarország legnagyobb kerékpárversenye.

A nemzetközi mezőnyben 19 csapat 133 versenyzője száll majd nyeregbe, hogy hat nap alatt tizenegy megyét és több mint száz települést érintve teljesítse a 890 kilométeres távot.

A verseny ideje alatt utlezárásokra kell számítani a városban már az előkészületek ideje alatt is.

Az egyéni indításos versenyen egypercenként indulnak a versenyzők, akik néhol 50 kilométer/óránál is nagyon sebeséget érnek el. Ezért a versenyzők és a nézők biztonsága érdekében szükséges a pálya teljes zárása a futam alatt (kordonnal vagy szalaggal elzárva). A pálya nyomvonalán gyalogos átengedő pontokat alakítanak ki a szervezők.

A célterület építése június 10-én éjjel megkezdődik, ezért a Fő utcában már hétfőtől parkolási és behajtási korlátozásokra kell számítani. Június 11-én délelőtt a pálya kiépítése során korlátozások lesznek az alábbi területeken, utakon: Fő tér, Fő utca, Vitorlás utca, Baross híd, Indóház utca, Kinizsi Pál utca, Batthyányi utca, Mártírok útja.

A nemzetközi mezőny egy rövid prológgal kezd Siófok belvárosában, a táv: 4 kilométer. A profi verseny előtt a pályán egy VIP-futamot szerveznek, amelyen siófoki intézmények és cégek munkatársai is indulnak.

A VIP-futam időpontja: 13:30–14:00 óra
A Tour de Hongrie prológ időpontja: 15:20–18:00 óra

About Nagy Máté

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük