Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Czeglédy Csaba feljelentette a siófoki cigány egyesület elnökét

Czeglédy Csaba feljelentette a siófoki cigány egyesület elnökét

Lengyel Róbert polgármester a főügyészség és a NAV intézkedését is kérte.

 

Újabb polgármester-lejárató szórólapról és a következményeiről ír ma a magyarnarancs.hu.

A cikk néhány részlete:

 

„Ő itt Czeglédy Csaba…”

Ő itt Czeglédy Csaba, a baloldal pénztárosa, Gyurcsány haverja, aki milliárdokkal károsított meg diákokat és időseket, Lengyel Róbert támogatásával tartott fórumot Siófokon” – egyebek között ez olvasható a legutóbb Siófokon terjesztett szórólapon.

A május 26-i EP-választás előtt Czeglédy Csaba valóban tartott egy utcai fórumot Siófokon a DK helyi szervezetének vendégeként, ám Lengyel Róberttel, a város független polgármesterével még csak nem is találkozott! A városvezető „bűne”, hogy a helyi DK-sok kérésére megosztotta Facebook-oldalán az utcafórumra invitáló felhívást.

Ez már elegendő volt ahhoz, hogy az évek óta tartó peréről országosan ismertté lett szombathelyi ügyvéd (aki az EP-választáson MSZP-s létére a DK listáján szerepelt) és a siófoki polgármester egy szórólapra kerüljön, amelyet az egyik siófoki heti hirdetési újságba „csomagolva” terjesztettek. Ezeken az is olvasható: kiadója a Sió-Rom Cigány Egyesület.

 

Az ügyvéd-politikus azt mondta a Narancs.hu-nak:

„Rágalmazás vétsége miatt tettem feljelentést Németh Zsolt, a Sió-Rom Cigány Egyesület elnöke ellen, amiben arra is kitérek, hogy szeretném, ha a vizsgálat a felbujtó és bűnsegédek kilétének a felderítésére is kiterjedne. Magánvádas eljárás indul, vagyis a bíróságnak kell elrendelnie a nyomozást, amit remélem, meg is fog tenni. Így kiderülhet, ki volt a megbízó, mert életszerűtlen, hogy egy évek óta nem működő, bevételt nem produkáló egyesület finanszírozza a költségeket”.

Czeglédy azt is monda: „Összegyűjtöttem az elérhető információkat arról, hol nyomták, kik terjesztették Siófokon a szórólapokat, mindent a bíróság elé tárok, nem tűnik ez olyan bonyolult ügynek. Azt, hogy csupa valótlanságokat állítottak rólam nagy nyilvánosság előtt, az is igazolja, hogy valakik gyáván egy nem is működő civil szervezet mögé bújtak, nem vállalták fel magukat, mert jól tudják, hogy hazudtak.”

Czeglédy Csaba a siófoki utcai fórumon

 

 

Törvényességi felügyeleti eljárás

Közben a siófoki városvezető is bejelentette közösségi oldalán: a Somogy Megyei Főügyészségen a Sió-Rom Cigány Egyesület törvényességi felügyeleti eljárását kezdeményezte, a NAV-hoz pedig közérdekű bejelentéssel élt. „Érdekelne, hogy a hozzáférhető források szerint egy gazdasági beszámolót évek óta nem készítő egyesület, milyen módon, kitől jut pénzhez, hogy a rengeteg nyomdai munkát és a terjesztést kifizesse. Ezen kívül nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést is teszek, továbbá polgári peres eljárást kezdeményezek a Sió-Rom ellen a személyiségi jogaim megsértése miatt”.

 

 

A teljes  cikk:

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/fordulat-siofokon-czegledy-csaba-es-lengyel-robert-feljelentette-a-szorolapozo-plakatozo-cigany-egyesulet-elnoket-120501

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük