Home / Déli-part / Balatoni nyár, első nap: már „megbukott” a MÁV

Balatoni nyár, első nap: már „megbukott” a MÁV

A nyári balatoni menetrend első napja volt a szombati.

Pár órával ezelőtt, a monori vonat utasainak sínek közötti gyalogtúrája kapcsán tette fel a kérdést a Délipart: ezek és a pünkösdi balatoni káosz után mire számítsanak az utasok a nyári szezonban a Balaton felé tartva? Nem vártunk ilyen gyors választ, de íme:

 

Óriási sor a pénztárak előtt, késések, zsúfoltság, műszaki problémák, információhiány – ezekkel kellett szembesülniük azoknak, akik szombat reggel vonattal indultak a Balatonra a fővárosból – írta meg a hvg.hu.

Az RTL Klub Híradójának stábja a Déli és a kelenföldi pályaudvaron forgatott az év eddigi legmelegebb napján, arra voltak kíváncsiak, vajon hogyan boldogul a MÁV a megnövekedett forgalommal.

riportból kiderül, hogy akadt olyan szerelvény, amelyik eleve késéssel indult a végállomásról, és amelyik a kelleténél 20 preccel később érkezett meg Kelenföldre. Akadt olyan kocsi, amelyiknek csak az egyik ajtaját tudták kinyitni. Az utastájékoztatással is voltak problémák: az információs táblára fel volt ugyan írva, hogy melyik vonat hová és mikor indul, ám az nem, hogy melyik vágányról.

Menetjegyet sem volt könnyű váltani. Volt, akivel feleslegesen vetették meg a pótjegyet, mások egy órát álltak sorba érte, mert négy közül csupán egy pénztár üzemelt.

A MÁV-Start szóvivője elismerte a problémákat. “Valóban voltak hiányosságok, rossz döntések és meghibásodások mind a pénztári kiszolgálás, mind az utastájékoztatás tekintetében. Nagyon sajnáljuk, hogy emiatt sok utasnak nem megfelelően, rossz érzéssel indult a hétvégéje” – mondta Biber Anett.

XXXX

A Délipart megjegyzése:

nincs több kérdésünk…

 

 

Előző cikkeink a témában:

 

http://delipart.com/2019/06/15/a-sinek-kozott-gyalogoltak-vissza-az-utasok-de-a-balaton-fele-mar-tobb-vonat-jar/

http://delipart.com/2019/06/13/zsufolt-balatoni-vonatok-a-mav-szerint-nem-tilos-allva-utazni/

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük