Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Keszthely: ha volt még szabad vízparti terület, az is megszűnik

Keszthely: ha volt még szabad vízparti terület, az is megszűnik

Újabb keszthelyi szabad vízparti terület tűnik el, talán az utolsó méter…

 

Vitorláskikötő, parti szállodák, kemping… így foglalt teret a NER-elit Keszthelyen, amit valószínűleg „új nyári fővárosuknak” néztek ki…

Most a Népszava cikkezik az utolsó szabadstrand megszüntetéséről.

Amit Kovács Viktória keszthelyi DK-s önkormányzati képviselő így komemntál a Facebook-on: „Nem a keszthelyiek érdeke, hogy a helyi szabadstrand pont az országos fejlesztési lehetőségek bejelentésekor szűnik meg “szabadstrand lenni” és a terület egy budapesti cég kezelésébe kerül! ☹️ A biciklis és a futó turizmus terjed, de ezt az ingyenes frissítési pontot most Keszthely megszünteti! Nem is beszélve az oda járó helyiekről…”

A Keszthelyi többség oldal pedig így szemléz a cikkből:

“Az ország egyik legnagyobb kutyabarát online közösségét működtető cég 5️⃣ évre 1️⃣ millió forintért kaphatja meg a valamivel kisebb, mint 1️⃣ hektáros vízparti területet. Fizetnie azonban nem kell Keszthelynek, elég, ha évente 2️⃣0️⃣0️⃣ ezer forint értékben reklámozza az élményparkot, annak szolgáltatásait, valamint a város más programjait. Az városvezetés szerint „olyan turisztikai attrakció valósulhat meg a városban, amely az országosan is egyre szélesebb tömeget jelentő kutyás társadalom figyelmét Keszthely városára irányíthatná…”

 

 

fotó: a NER-közelbe került keszthelyi kemping bejárata

About Fónai Imre

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük