Home / Ország, Világ / „Rövid távon” egyre erősebb a Siófok KC

„Rövid távon” egyre erősebb a Siófok KC

Világbajnokot igazolt a Siófok KC női kézilabdacsapata.

 

Francia világbajnok irányító helyett: francia világbajnok irányító. A Győrbe távozott Estelle Nze Minko válogatottbéli váltótársát, Gnonsiane Niomblát igazolte le a Siófok KC. Az irányító-átlövő a Metztől érkezik, de korábban a román CSM Bukarestben is játszott.

 

Kiss Szilárd, a csarnoknévadó: Ez csak rövid távon működhet 

Néhány napja közölt interjút a 24.hu Kiss Szilárddal, a siófoki sportcsarnok névadójával, aki éveket dolgozott a siófoki kézilabdaklubban, de ma már a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiánál edzősködik. Erős mondatok az interjúból:

„Az ifjúsági játékosok közül egyetlen egyet nem vittek fel a felnőtt csapatba. Még csak edzés szinten sem. Termány Rita már a válogatottságig vitte, Farkas Evelin az NB I-es Budaörsben bizonyított. Siófokon viszont nem maradt esélyük a felnőtté válásra. Látjuk jól, milyen koncepció mentén halad a klub.  A tulajdonos valamiért a külföldiekben hisz. Fodor János szerint egyrészt olcsóbbak, másrészt nem talál Magyarországon olyan játékost, akik tudják azt az eredményt, gyors sikert produkálni, amit szeretne, amit idén már el is értek, hiszen EHF-kupát nyert a Siófok. Nekem erről merőben más a véleményem.”

 

Ahhoz, hogy ilyen eredményt érjen el, nem feltétlenül van szükség 14-15 külföldire, kis világválogatottra. Lehet, hogy kell hat, egy jó gerinc, akik mellett a fiatalok fejlődhetnek, de messze nem ennyi.Ez csak rövid távon működhet. Ha valaki hosszabb távon szeretne eredményes lenni, nem hiszem, hogy az alapokat külföldön kellene keresnie. Inkább a magyar játékosban.

Fodor János kiindulási alapja az, hogy csak a felnőtt csapat eredménye számít. Ebbe egyelőre nem férnek bele a saját nevelésű játékosok. Ezt kimondta. Nekem mint alkalmazottnak ezt kellett elfogadnom.

De kifejezetten hangsúlyozom, a tulajdonossal emberileg semmi bajom. Nincs egyéb ellentétünk, soha nem veszekedtünk egymással. Becsülöm benne, hogy amit eltervezett, azt végigcsinálja. Sokat köszönhet neki a város, a siófoki kézilabda, személy szerint én is. Ha ő nincs, ma nincs csarnok, kollégium, nemzetközi eredmények. El kell ismerni, sporteredménye is van, EHF-kupa-győztes a csapat. Gratuláltam is neki. Külön hálás vagyok – bár kicsit túlkapásnak tartom –, hogy a csarnokot rólam nevezte el. De egyszerűen ebben a szakmai kérdésben nem értettünk egyet…”

 

 

fotó: siofokkc.hu

 

 

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük