Home / Déli-part / Sejtettük: júliusban is építkeznek még néhány strandon

Sejtettük: júliusban is építkeznek még néhány strandon

Az egyik hírportál szerint világszám, hogy nálunk a strand-csúcsszezonban is építési területek még a balatoni szabadstrandok, a másik csak egyszerűen strandbotránynak titulálja. Mi ezeket annyival egészítenénk ki: magyaros…

Kiderült, hogy néhány strandon még júliusban is nagyban megy majd az építkezés, írja a Népszava. Ahogyan a Délipart is megírta, a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán kaptak támogatást a szabadstrand-fejlesztéshez az önkormányzatok, melyek eddig elutasítást kaptak az MTÜ-től, ha azt kezdeményezték: egyes beruházásokat lehessen az őszre csúsztatni…

„Meghátrált a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ): ugyan a szervezet még múlt héten is június 30-át jelölte meg a balatoni szabadstrand-fejlesztések végső határidejének, azóta viszont haladékot kaptak a települések – értesült a Népszava. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy több helyen – a főszezonban, július közepéig-végéig – a munkásokat is kerülgetniük kell majd a strandolóknak. A polgármesterek próbálják menteni a menthetőt, a legnagyobb zajjal, kosszal járó építkezéseket sürgetik, s így azok június végére befejeződnek, a kisebb kellemetlenségeket okozó munkálatokat pedig minél hamarabb lezárnák júliusban.

Fonyódon is komolyabb vitát váltott ki, hogy a település tizenegy strandjából öt szinte használhatatlan, a csaknem másfél kilométeres fonyódligeti Árpád-part pedig inkább hasonlít útépítésre, mint üdülőövezetre. – Megértem, hogy a város nem hibás – mondta egy ligeti üdülőtulajdonos -, de a polgármester is beláthatná, az ember pihenni szeretne, strandolni, azért van itt a nyaralója. A sok panasz hallatán azonban Hidvégi József átment támadásba, s egyebek mellett azt magyarázta, hogy van még hat strand, ahol lehet fürdeni. Bocsánat, Fonyódligetről járjak át Fonyódra? Amikor ötven méterre vagyok helyben a víztől? – mondta. A kisváros polgármestere arról is beszélt, hogy az ellenzék fújja fel a strandproblémát, ám azt is elismerte, akadnak gondok településén.”

 

XXX

 

A Délipart kérdései:

Hidvégi József fonyódi polgármester (Fidesz-KDNP) néhény napja az Indexnek azt mondta, ez polgármesterségének legnehezebb időszaka, most meg már az ellenzékre mutogat? És lesz majd Soros is, meg migránsok?

 

 

 

fotó: Siófokon a Délipart információi szerint végeznek az építők néhány napon belül

 

 

 

About Fónai Imre

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük