Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Fürdőegyesület, a Club Aligáért: széllel szemben?

Fürdőegyesület, a Club Aligáért: széllel szemben?

Tüntetnek – ennyit tehetnek, vagy tehetnek-e többet a balatonvilágosiak annak érdekében, hogy megőrizzék szerzett jogaikat a Club Aligában azok után, hogy a Mészáros-Tiborcz kör érdekeltségébe került?

 

A magyarnarancs.hu az ez ügyben összehívott vasárnapi balatonvilágosi fórumról számolt be.

„Ha lezárják a mólót, azonnal tüntetünk. Ha egy métert is elvesznek a köztulajdonban lévő területből, tüntetünk” – helyezte kilátásba Bukovszki András építész, az Aligai Fürdőegyesület alelnöke a balatonvilágosi kultúrházban.

Ahogyan azt a Narancs.hu korábban megírta, az Appeninn Holding – amely Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltsége – bevásárolta magát a 47 hektáros balatonvilágosi Club Aligába, a Balaton-part talán utolsóként egyben megmaradt üdülőkomplexumába.

Megkezdődött a Club Aliga elzárása a köz elől, kikerültek az első sorompók, kerítés is, kapu is épül, ami egyelőre nem a strandot, hanem még csak a kikötőmólót zárná el a „pórnép” elől.

Bukovszki András, aki az elmúlt három évtizedben jó néhányszor tárgyalt az aktuális tulajdonosokkal, azt bocsátotta előre: az ominózus, Rákosiék által elvett partszakasz „ezer éve” az aligaiaké. „Az is marad örökké, attól teljesen függetlenül, hogy éppen ki hirdeti magáról, hogy az övé. Talán a legnagyobb eredmény az elmúlt évtizedekből, hogy sikerült elérnünk a világosi képviselő-testülettel közösen: nem csak a strand minősül senki által el nem zárható szabad parti sétánynak a szabályozási terv szerint, hanem a Club Aliga útjai is közutak” – mondta Bukovszki.

Hozzátette: a kikötőmóló jobb oldala pedig az egyetlen kijelölt horgászhely Balatonvilágoson. Ezért sincsen helye tehát sorompóknak, kerítésnek. Ezek állami tulajdonok ma is, elméletileg bárki használhatja.

Fülöp Balázs egyesületi elnök idevágó és jellemző megjegyzése: „Szalay Balázs azt is mondta: valóban kijelölt horgászhely ez itt, de majd nézzük meg három hét múlva a Mohosz honlapját.” (A Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő – a szerk.)

 

A teljes cikk:

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ebreszto-aliga-ha-egy-metert-is-elvesznek-tolunk-azonnal-tuntetunk-121021

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük