Home / Közélet / Nem propaganda, de azért levették a Sound „műsoráról” Orbánt

Nem propaganda, de azért levették a Sound „műsoráról” Orbánt

Úgy volt, hogy a soproni Volt fesztivál után a zamárdi Balaton Sound bulizói is kapnak a nyakukba két koncert között egy kis propagandát az 1989-es Orbán Viktorral. Végül, bár felhábrodottan utasították vissza, hogy kormánypropagandáról volna szó, mégis visszakoztak… 

A Volt fesztivál nagyszínpadán, a koncertek közötti szünetekben egy olyan, rendszerváltásról szóló videót játszottak le többször is, melyen Orbán Viktor beszélt. A rendszerváltás 30. évfordulójára készült kisfilm inkább hatott propagandavideónak, mint ismeretterjesztőnek – írja a magyarnarancs.hu.

Az Index arról ír, hogy sem a Szigeten, sem a Balaton Soundon nem fogják már levetíteni az Orbán beszédét tartalmazó videót.

A fesztiválok szervezői korábban arról beszéltek, mindkét eseményen látható-hallható lesz a kisfilm: Kádár Tamás Volt Fesztivált is szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője korábbi szerződésre hivatkozott, és arra, hogy nem tisztük a cenzúra.

Lobenwein Norbert a Volt főszervezője meglehetősen arrogáns stílusban ment neki a kritikusoknak, mondván a fanyalgók csak tönkre akarják tenni a sikeres vállalkozást.

Megszólalt a Sziget-alapító Gerendai Károly is, aki szerint az Orbán-beszéd levetítése nem kampánytevékenység.

Úgy tűnik, valamiért mégis meggondolták magukat, mert a fesztiválokon már egy olyan verzióját vetítik a videónak, melyben nincs Orbán – értesült a magyarnarancs.hu.

 

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük