Home / Ország, Világ / Lengyel: „A becsületem és tisztességem semmi pénzért nem eladó, ez az én ajánlatom”

Lengyel: „A becsületem és tisztességem semmi pénzért nem eladó, ez az én ajánlatom”

Dr. Lengyel Róbert lesz az ellenzéki és civil együttműködés polgármesterjelöltje Siófokon – jelentették be péntek este sajtótájékoztatón Siófokon az együttműködő pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP), a támogató Mindenki Magyarországa Mozgalom és a jelölő szervezet, a Becsülettel Siófokért Egyesület képviselői.

 

A várost 2014 óta fideszes többségű képviselő-testülettel, függetlenként vezető Lengyel Róbert azt mondta: az öt helyi ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP) vállalta, hogy sem ellene, sem az általa támogatott képviselő-jelöltek ellen nem indítanak pártjelölteket.

Létrehoztuk és bejegyeztettük a Becsülettel Siófokért Egyesületet, annak a színeiben indulok magam is és a képviselőjelöltjeim is, mind a nyolc siófoki egyéni választókerületben” – jelentette be Lengyel.

 

Góliát ellen

Újraindulok, elsősorban is azokért a siófoki polgárokért, akiknek már elegük van a gyűlölködésből, a félelemből, a pártpolitizálásból – folytatta a polgármester. – Azokért, akik attól tartanak, hogy más Balaton parti településekhez hasonlóan, a Mészáros-henger városunkat is bedarálja. Legyen hát nekik is alternatívájuk, legyenek jobb-, vagy balodaliak, legyenek akár fideszesek. Jelentős különbség lesz 2014-hez képest, hogy most nem magányos harcosként, hanem saját csapattal szállok a ringbe. Mert fontos, hogy végre kerüljenek előtérbe a városérdekek, és szoruljanak háttérbe a pártérdekek. Legyenek lokálpatrióta, a maguk területén szakember képviselők! Az elmúlt négy és fél évben sajnos igen gyakran pártutasítás nyomán születtek döntések. Ennek véget kell vetni!”

A polgármester „brutális kampányra” számít, hiszen mint mondta, a helyi nagyurak, ha úgy tetszik, a politikai ellenfelei „zsebre tették a médiát”, jó néhány pénzes ember állt át a Fideszhez, kampánypénzeknek tehát nem lesznek híján az ellenoldalon, vagyis Dávidként kell harcolni Góliát ellen. „De lepereg rólam minden rágalom, semmi sem tör meg, hiszen a fegyverünk talán a legtöbb, ami lehet: a tisztesség, a becsület.”

Lengyel Róbert párhuzamot vont a napra pontosan 1112 éve, azaz 907. július 4. és 7. között lezajlott pozsonyi csatával, melyben a sokszoros túlerőben lévő egyesített nyugat-európai haderőt győzték le egyesült eleink Árpád zászlaja alatt. „Egyesüljön Siófok minél több polgára is azon zászló alatt, amelyet most én emelek fel. Az én becsületem, tisztességem semmi pénzért nem eladó, ez az én ajánlatom a siófokiaknak”.

Lengyel rövidesen programot is ígért, s hogy a nyolc képviselőjelöltet a későbbiekben mutatja be a Becsülettel Siófokért Egyesülettel közösen.

A siófoki polgármester újraindulásának támogatását demonstrálandó a pártok és civil szervezetek országos prominensei képviseltették magukat a péntek esti siófoki bejelentésen.

 

Ki az az őrült, aki a meggazdagodás céjával lesz ellenzéki?”

„Ha egy ilyen tisztességes, becsületes ember vezet egy várost, akkor azt folyamatosan támadják – vont párhuzamot Hódmezővásárhely és Siófok között Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom). – Bukott, önjelölt, senki sem támogatja, ilyeneket ír róla a lakájmédia, csak mert nem kormánypárti, vagyis nem csal, nem lop, nem hazudik. Csak a hatalom, a pénz érdekli, ezt is szokták mondani rólunk, csak mert a Fidesz oldalán el sem tudják képzelni, hogy van olyan, akit más vezérel. De hiszen aki a pozíciójából meggazdagodni akar, az éppenhogy a Fideszbe lép be, ki az az őrült, aki ezért lesz ellenzéki?”

Márki-Zay szerint mára megértette számos településen az ellenzék, hogy nem azt kell nézni, ki honnan jött, csak azt, hogy a cél közös. „Aki ma ellenzéki szerepet vállal, az mind hős” – mondta, és arra biztatta a siófoki fideszeseket is, hogy bátran szavazzanak Lengyel Róbertre és jelöltjeire, mert „jól fog járni Siófok, ha nem egy fideszes, hanem egy tisztességes városvezetést választ, mert a fideszesek nem a városukért, hanem a városukból élnek, és az sem igaz, hogy az uniós pénzek elkerülik a nem kormánypárti vezetésű településeket. Hiszen éppen Szeged kapta a legtöbbet. De még ha így is volna, még mindig jobb a kevesebbet tisztességgel elkölteni, mint a többől sokat ellopni…”

 

Ki mer-e állni a Balaton „elrablói” ellen?

Varju László (DK) is arról beszélt, hogy elismerés illeti meg azokat a bátrakat, akik ma ellenzéki szerepre vállalkoznak. Schmuck Erzsébet (LMP) szerint nem mindegy, egy polgármester ki mer-e állni a „Balaton elrablásával” szemben, most, hogy a fideszes oligarchák egyre nagyobb teret nyernek a tóparton és egyre több pénzt szereznek meg maguknak. Harangozó Tamás (MSZP) azt mondta: a siófokiak már látják, milyen egy tisztességes vezető, aki nem azon töri a fejét, hogy miképpen vigyünk haza a közös pénzből. „De most újra a siófokiakon a sor, hogy ne csak a polgármester győzzön, hanem a Becsülettel Siófokért Egyesület jelöltjei is, hogy megadják Lengyel Róbertnek azt a hátteret, erőt, amivel jó irányba viheti Siófokot. ”

Buzinkay Györgynek (Momentum) rossz híre volt a Fidesznek. „Öt éve a siófoki egyéni körzetekben győzni tudtak az ellenzék megosztottsága miatt, most viszont nem tesszük meg ezt a szívességet nekik és a körzetekben is győzni fognak a fideszellenes erők.”

Elég a hűbérurak világából!

„A fideszes településeken nem polgármesterek vannak, hanem hűbérurak – indított Jakab Péter (Jobbik). – Az a dolguk, hogy beszedjék az adót és féken tartsák a polgárokat, nehogy lázadjanak. A félelemre, az emberek és a települések kiszolgáltatottságára épül a Fidesz diktatúrája. Fontos, hogy Siófok nyakán se egy helytartó üljön, hanem egy lokálpatrióta vezesse, aki a Fidesz ellenében lassan öt éve állja a sarat, így joggal tarthat számot a teljes ellenzék támogatására. Ma már Magyarországon, így Siófokon sem az a kérdés, ki jobb- és ki baloldali, hanem ki tisztességes és ki ki tisztességtelen…”

 

XXX

A bejelentés napján tette közzé az MSZP siófoki vezetősége: kizárta tagjai sorából dr. Balassa Bélát. Balassa nemrég jelentette be: független polgármesterjelöltként indul a választáson. Balassa régi MSZP-s, régi baloldali család tagja, de már 2014-ben is (akkor még MSZP-sként!!!) a Fidesz jelölte egy önkormányzati bizottságba külső tagként…

 

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

One comment

 1. Gyárfás-Tóth Márton

  Kedves Dr Lengyel Róbert polgármester Úr!

  Az újraválasztásához családom és magam nevében is tiszta szívből gratulálok.

  A főtéren találkozásunnkor mondottam, hogy a jó elnyeri jutalmát.Ez 13-án megtörtént.

  A következő öt évhez erőt egészséget és sok kitarást kívánunk Önnek és a megválasztott testületnek is.

  Tisztelettel: Gyárfás-Tóth Márton Siófok Sziget utca 1. 1/3.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük