Home / Ország, Világ / Kiss-Rigó püspökék balatoni telkén bezártak egy iskolát

Kiss-Rigó püspökék balatoni telkén bezártak egy iskolát

Mármint a zánkai egykori úttörőtábor területén. Ami újabban Erzsébet-tábor és a terület Kiss-Rigó püspökéké lett.

A Magyar Hang cikkéből:

Egy hirtelen döntéssel bezárták az Erzsébet-tábor (egykori úttörőtábor) területén működő, vendéglátóipari és turisztikai középiskolát. Mintegy száz diák, 30 tanár és más dolgozó jövője vált bizonytalanná. Ám ahogy a bezárás körülményei, úgy az iskolának otthont adó üdülő tulajdonviszonyai is zavarosak.

Az Egry József középiskolát a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum alapította 1996-ban. Nyáron üdültettek, a tanévben pedig oktattak. Azért volt különleges, mert ami a táborozóknak nyaranta egy hétre megadatott, az az Egry diákjainak az egész tanév során rendelkezésükre állt. A középiskola a 210 hektáros üdülő területén, a Balaton tőszomszédságában, erdővel körülölelve működött… „Tökéletes hely a tanulásra, de sajnos nem csak nekünk tetszik” – mondta ünnepi beszédében Nagy Mátyás, az egyik ballagó.

A hatalom 2012-re került birtokon belülre. A kormány az üdülőterületet ingyen odaadta a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, amely a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged-csanádi Egyházmegyén keresztül kötődik a Fideszhez. Az alapítvány kuratóriumi elnöke az a Hornyák Tibor, aki az Erzsébet Táborok Kft. éléről távozott, miután a 24.hu megírta, hogy napi 110 ezer forintért bérel úszómedencés házat a szomszédos Monoszlón, miközben a táborban saját lakóépületet használhatna.

A kormánynak azonban nem az iskolával, hanem az üdülővel vannak céljai: a következő években 26 milliárd forintot adnak az alapítványnak a fonyódi és a zánkai üdülő felújítására. Ám a fejlesztés egyelőre csak a terveken létezik. Ennek ellenére az Egry bezárásáról és arról, hogy a NER útjában áll, néhány éve már suttogtak…

 

Érdemes elolvasni a teljes cikket:

 

https://magyarhang.org/belfold/2019/07/11/a-ner-csengetett-ki-a-zankai-egry-jozsef-kozepiskolabol-vegleg/

 

 

fotó: Magyar Hang

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük