Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Utolsó szabadstrandjukért demonstráltak

Utolsó szabadstrandjukért demonstráltak

Keszthelyen, szombat délután. És bejelentették: helyi népszavazást kezdeményeznek.

A keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület közleménye:

„A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület és a Momentum Mozgalom demonstrációt tartott a keszthelyi szabadstrand megmaradása érdekében. Az eseményen felszólalt Nemes Balázs, a Momentum szóvivője, aki kiemelte: a fizetős strandra járás nem lehet kényszer, legyen meg a lehetősége mindenkinek arra, hogy pénztárcája kinyitása nélkül mehessen le a Balaton-partra és fürödhessen.  A KÉVE nevében Elekes István beszélt arról, hogy a város jelenlegi agility parkja sincsen kihasználva és ez a terület nem ideális ahhoz, hogy valódi kutyás élménypark lehessen. Végezetül dr. Weller-Jakus Tamás, a KÉVE elnöke bejelentette, hogy az egyesület két helyi népszavazási kérdést nyújtott be hitelesítésre a szabadstrand, illetve a kutyás élménypark létesítése tárgyában.”

E közben tájékoztatták a sajtót arról is, hogy mit terveznek a mai szabadstrand területén.

A hirbalaton.hu írja:

„Az egyik legkiemelkedőbb kutyabarát turisztikai attrakció egy kutyás fürdőhely létesítése, hiszen erre óriási igény van hazánkban a kutyatartók részéről. Jelenleg önkormányzat által működtetett kutyás fürdőhely csak Fonyódon, Balatonföldváron és Tiszafüreden található. Erre az igényre és lehetőségre figyelt fel Keszthely város vezetése is, a képviselő-testület határozata alapján 2020 májusában nyitja meg kapuit a Keszthelyi Kutyás Park és Strand, mely egész évben különböző programokkal várja a kutyával érkezőket.

Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere a város és a térség egyedülálló turisztikai attrakciójaként jellemzi a kutyabarát kezdeményezést: „A kutyás élménypark és strandnak köszönhetően egy újabb minőségi szolgáltatással bővül Keszthely kínálata. A beruházás egy jelenleg alacsony kihasználtságú területen valósul meg, mely jövő év tavaszán nyitja meg kapuit a látogatók előtt. ”

XXX

A KÉVE állít ellenzéki polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket Keszthelyen.

Nagy Bálint alpolgármestert indítja a Fidesz polgármesterjelöltként Keszthelyen.

 

About delipart

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük