Home / Közélet / Siófoki elkerülő út és uszoda: a plenáris ülésen már Witzmann se szavazta meg

Siófoki elkerülő út és uszoda: a plenáris ülésen már Witzmann se szavazta meg

Leszavazta a fideszes többség a siófoki elkerülőút és uszoda építését a parlament gazdasági bizottságában és az országgyűlés plenáris ülésén is – írtuk meg tegnap. Azt is hozzátettük, Witzmann Mihálynak, a térség fideszes képviselőjének kérésére: ő a gazdasági bizottságban igennel szavazott. Azt azonban nem tette hozzá, mi azonban utánanéztünk a parlamenti jegyzőkönyvben: a plenáris ülésen már nem nyomott igent a siófoki képviselő…

 

2019. július 8., 14 óra 48 perc. Ekkor szavazott a parlament Tóth Bertalan (MSZP) módosító indítványáról, amit azt tartalmazta: az állami Eximbank feltőkésítésére szánt 7,3 milliárd forintból 3,1 milliárd forintot csoportosítson át az országgyűlés a 2020-as költségvetésben a siófoki elkerülő út (1,9 milliárd) és uszoda (1,2 milliárd) építésére.  A javaslat száma: T/6322.

A szavazás: 55 igen, 112 nem, 0 tartózkodás.

Fidesz: 2 igen, 97 nem

Jobbik: 21 igen, 0 nem

MSZP: 13 igen, 0 nem

DK: 7 igen, 0 nem

LMP: 5 igen, 0 nem

Párbeszéd: 5 igen, 0 nem

Függetlenek: 2 igen, 0 nem

A parlamenti jegyzőkönyv szerint igennel szavazott a Fideszből Horváth István és dr. Kovács Zoltán. Witzmann Mihály neve mellett ez áll a jegyzőkönyvben: „jelen, nem szavazott”.

Vagyis a helyén ült, de sem igen, sem nem gombot nem nyomott.

Witzmannt kerestük, választ is ígért, amit végül abban a formában „kaptunk meg”, hogy hosszú, vádaskodásoktól hemzsegő (hamis állításokat, ellenzéki lejáratási kísérletet vél felfedezni a tények közzététele mögött, stb.), még a kommunista időket is felemlegető (…) bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán. Ami ebből a plenáris üléses szavazásra vonatkozik, az ennyi:

„Ahogy korábban is jeleztem, támogattam a módosító javaslatot a Gazdasági Bizottságban, és a parlamentben sem szavaztam ellene. A bizottsági ülés után tájékozódtam az ügyben és világossá vált számomra, hogy itt pusztán egy politikai blöffről van szó! Ugyanis amíg a város nem készíti el a régóta várt terveket, addig a fejlesztés költsége sem határozható meg. (A javaslatban szereplő 1,9 milliárd forint, a szakemberek szerint pedig irreálisan alacsony összeg egy ilyen beruházás kivitelezéséhez.) ”

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük