Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Hajóra adtak pénzt Mészáros Lőrincék a balatoni vízimentőknek

Hajóra adtak pénzt Mészáros Lőrincék a balatoni vízimentőknek

„A balatoni és magyarországi turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként” kötelességüknek érezték, hogy a felhívásról értesülve kiegészítsék az összegyűlt pénzt” – ezért támogatják Mészáros Lőrincék a vízimentők hajóbeszerzését.

 

Facebookon gyűjtött adományokat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, miután a Red Bull Air Race megszűnése miatt lehetőségük nyílt hozzájutni két mentőhajónak alkalmas vízi járműhöz 16 millió forintért – írja a 24.hu. 48 óra alatt négymillió forint adomány gyűlt össze, majd a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotel Zrt. jelezte: kipótolják az összeget.

hvg.hu-n idézett közlemény szerint „a balatoni és magyarországi turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként” kötelességüknek érezték, hogy a felhívásról értesülve kiegészítsék az összegyűlt pénzt. A megvásárolt hajókat a jövő héten már be is mutatják a nyilvánosságnak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata számára a két hajó megvásárlása alkalmi lehetőség volt, egyébként nem tervezték volna a flotta bővítését. A hét méter hosszú, kétszáz lóerős motorral felszerelt járművek viszont tökéletesen illeszkednek a vízi sürgősségi betegellátó és vízimentő rendszerbe: bármilyen időjárási körülmények közt bevethetők, könnyen manőverezhetők, és egyszerre 6-8 személy kimentésére is alkalmasak.

XXX

A Délipart megjegyezése:

Most, hogy valamit éppen nem elnyernek, megszereznek, stb., úgy képzelné az ember, hogy a kormánysajtó siet világgá kürtölni: Mészáros Lőrincék adakoznak! De ahogyan arról sincs hír általában a propagandamédiában, hogy éppen mit szereztek meg, mit nyertek el, hogyan terjeszkednek, úgy most a hajóbeszerzésről ugyan írnak, de Mészáros nevének említése nélkül. Úgy látszik, az „Európa-rekord gyorsasággal” milliárdossá, sőt, az elmúlt 9 év során az ország egyik leggazdagabb emberévé lett felcsúti expolgármester neve tabu azon az oldalon…

 

fotó: illusztráció

About delipart

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük