Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Agyonütött kiskutya: békés tüntetés szerveződik a Facebook-on

Agyonütött kiskutya: békés tüntetés szerveződik a Facebook-on

Augusztus 3-ra békés tüntetés szerveződik a Facebook-on a „kutyagyilkosság helyszínére, a siófoki Somlay utcába”.

Ahogyan a Délipart az elsők között megírta, vascsővel ütötte agyon egy vendég kiskutyáját egy magát kutyabarátként hirdető siófoki szálláshely tulajdonosa. A Facebook-on hamar elterjedt, hogy melyik szálláshelyről van szó.

Az nlc.hu ma azt írta, hogy újab részleteket tudott meg a történtekről:

„A szállás tulajdonosa a család megérkezését követő napon közölte, hogy a 2 kilós yorkshire terriert nem akarja többet az udvaron látni, mert fél, hogy meg fogja őt harapni. A kutya gazdája próbálta tisztázni a helyzetet – kezében a yorkie-val –, de a szállasadó fenyegetőzni kezdett, felkapott egy rudat, amivel a gazdának esett. Az egyik ütés a kiskutyát is eltalálta, már nem tudták megmenteni.

A család átment egy másik siófoki szállásra, jelenleg pedig már otthon vannak. A kutya hamvait egy urnában vitték haza, és feljelentést tettek. A Bors megkereste a szállást, de nem nyilatkoztak, a lap szerint a kutyára támadó férfi még azt is letagadta, hogy náluk történt az eset. A férfi egyik ismerőse azt mondta, hogy a yorkie a gazdája hóna alatt volt, majd a póráz műanyag fogójával megütötte a panzió tulajdonosát, aki válaszul az egyik napernyő csövével vágott vissza. Állítólag az okozta a konfliktust, hogy a kutya többször is a szomszéd apartmanhoz piszkított.

A rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Az állatkínzás bűncselekmény körülményeit még vizsgálják.

Az érintett szállás Facebook-oldalát ellepték a gyalázkodó üzeneteket, végül elérhetetlenné vált az oldal.”

 

Közben a Facebook-on augusztus 3-ra „békés demonstrációt” hirdettek a Somlay utcai szálláshelyhez.

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük