Home / Déli-part / Club Aliga: Mészároséknál fizetős lett a csúszda

Club Aliga: Mészároséknál fizetős lett a csúszda

Most, hogy már Mészárosék vannak körön belül a Club Aligában, az eddig ingyenes csúszda is fizetős lett. Napi 2000 forint.

A Magyar Narancs friss számában közöl riportot a Club Aligáról.

„A közelmúlt történéseit ugyanis az határozta meg a balatonaligai parton, hogy a Kádár-éra pártüdülője, a Club Aliga Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került a tavalyi év végén. A következő történetnek is ez ad különös ízt.

A Narancsnak így kommentálta ezt egy aligai lakos, aki családjával évek óta járnak a partra: „És ezt (mármint a 2000 forintot – a szerk.) akkor is ki kell fizetned, ha csak négyszer csúszik, aztán megunja.” A férfi gyerekei korábban rendszeresen csúszdáztak, de idén már nem teszik. „Három gyerek, az 6 ezer csak a csúszdára. Bocs, de nem vagyok milliomos.”

Nemcsak ez az egyetlen változás a tavalyi évekhez képest. Nemcsak a terület és a rajta lévő épületek tartozik a felcsúti milliárdos érdekkörébe, de a strand üzemeltetése (Balatontourist) is hozzá köthető ma már. Egyébként Mészárosék érkeztével idén már az állam is felfedezte, hogy közpénzen milyen jól lehet Aligán családokat üdültetni, az Erzsébet-program nyerteseit már ide küldik pihenni. A múlt héten a Narancs hosszan beszélgetett az egyik ilyen családdal, akik részletesen elmondták:

–        a nyaralással járó koszt kritikán aluli

–        vendéglátás jórészét diákmunkások csinálják

–        szálloda állapota enyhén szólva is kopott

Erről, valamint a vitás kérdésekről, az elmúlt hetek feszültségeiről, a kusza tulajdonjogokról a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashat egy átfogó, helyszíni riportot.”

 

 

fotó: egy korábbi sajtóbejáráson, a Club Aliga vízpartja

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük