Home / Déli-part / Balatonföldvár és környéke / Herényi Károly (is) indul Balatonföldváron

Herényi Károly (is) indul Balatonföldváron

Balatonföldváron idén, ellentétben 2014-gyel, nem egyszereplős lesz a polgármester-választás. 

 

Előbb a jelenlegi polgármester, Holovits Huba (Fidesz-KDNP) jelentette be, hogy újraindul majd bejelentkezett Gáspárné Koseluk Zsuzsa jelenlegi alpolgármester (független), a napokban pedig Herényi Károly közölte Facebbok-oldalán: függetlenként, ellenzéki együttműködés támogatásával szintén ringbe száll.

Herényi évekkel ezelőtt kiszállt a politikai életből, korábban, 2006-ban szintén indult Balatonföldváron a polgármesteri címért, de alulmaradt.

„Függetlenként indulok, de a szóbeli megállapodás alapján a DK, az MSZP, a Momentum, valamint a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával” – mondta a Hírklikknek Herényi Károly volt MDF-es politikus, hozzátéve: a Jobbikkal és az LMP-vel is tárgyalna.

„Balatonföldváron már régen elindult a fideszes terjeszkedés – mondta, kifejtve: „olyan folyamat indult el ott és a Balatonon általában, amely teljesen megváltoztatja a Balaton arculatát: a gazdagok nyaralóhelyévé akarják tenni ahelyett, hogy minden magyar számára elérhetőnek hagynák”. Úgy látja, hogy az emberek még nem nagyon beszélnek róla – mégpedig a fent már említett félelemből –, de óriási a felháborodás a helyiek körében is”.

Arra a kérdésre is felelt: miért döntött úgy, hogy visszatér a politikába? „Az elsődleges kérdés az, hogy miért léptem ki a politikából évekkel ezelőtt? Nyolc évig folyt ellenem (is) egy per, ezalatt az idő alatt vádlott voltam, ami nem a legjobb jelző a politikában; most azonban jogerős bírói ítélettel megszűnt a per, s így ismét szabaddá vált számomra a pálya”.„Fontos szerepet játszik a visszatérésemben a lelkiismeret is” – mondta, kifejtve, hogy harminc évvel ezelőtt, az „MDF mezei munkásaként” sok jót, szép jövőt ígértünk a népnek, de ez az ígéret elillant, ezt s a változás lehetőségének a varázsát vissza kell hozni. „A magyarok számára a körülmények nem hogy javultak volna, ma rosszabbak, mint voltak a rendszerváltás idején” – szögezte le, rámutatva, hogy hiába hozza mindig elő a Fidesz a gazdasági növekedés mutatóit, ennél van fontosabb is, az emberek közérzete, elégedettsége. A GDP helyett inkább a boldogságindexet kellene nálunk is használni az ország állapotának az alakulására, ahogy teszik azt a világ számos országában; pénzzel ugyanis sok minden meg lehet váltani, de szabadságot, boldogságot, szeretetet nem lehet rajta vásárolni…”.

Részletes programját hamarosan bemutatja, miként azokat a képviselőjelölteket is, akikkel egy csapatban dolgozik a választások előtt, és reményei szerint azt követően is.”

 

 

fotó: balatonfoldvar.hu

 

 

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük