Home / Közélet / Keszthelyen is, Siófokon is: közvélemény-kutatásnak álcázott agymosás

Keszthelyen is, Siófokon is: közvélemény-kutatásnak álcázott agymosás

… és persze az egész országban. Meg trollkommandók, hackertámadások… és a kampány csak augusztus 24-én indul hivatalosan…

A Keszthelyen ellenzéki polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket indító KÉVE egyesület mai közleményéből:

„…A hírhedt “Amygdala Közvélemény-kutató Intézet” hívogatja a keszthelyieket (közülünk is megtaláltak többeket), és kérdezősködésnek álcázva manipulálják a választópolgárokat. Olyanokat kérdeznek, hogy akkor is szavaznának-e Czuth Zoltán Lászlóra, ha tudnák, hogy “migránsokat akar betelepíteni Keszthelyre”. Az alacsonyabban képzett, mentálisan kiszolgáltatott rétegek kritikai gondolkodásra való képtelenségével visszaélnek, és szó szerint programozzák őket ellenünk. Szimbolikus név az amygdala, ami az agynak arra a részére utal, amely a félelemért, a primitív érzelmekért felelős (magyar jelentése egyébként mandula, utalva a neuroncsoport alakjára).

A Fidesz névtelen, arctalan provokátorai tehát újabb szinten támadnak. Volt már szó korábban is erről a módszerről az országos sajtóban, ugyanazt vették elő, amit például Balatonalmádiban. Brüsszelre és Soros Györgyre hivatkoznak, és megkérdezik, hogy arra a jelöltre szavaznának-e, amely segít ezeknek migránsokat betelepíteni Keszthelyre, vagy inkább arra a jelöltre, aki Orbán Viktor politikáját támogatva “védi meg a kerítést”…

Megkérjük kedves követőinket, választóinkat, osszák meg ezt a bejegyzést, és mondják el személyesen a barátaiknak, szomszédaiknak az igazságot! Értelmes emberek elkeseredetten mosolyognak azon, hogy a Fidesz hülyének nézi a választókat. Viszont a hiszékenyek is szavaznak, és a médiatúlsúllyal, meg ilyen hívásokkal őket könnyen megvezetik. Mi értük is felelősek vagyunk, ők is megérdemlik a tisztánlátást! Nekünk nincs központi költségvetésünk, jelöltjeink maguk finanszírozzák a kampányukat. Ezért szükségünk van Önökre, hogy véget vessünk ennek a mocsoknak, ami jellemzi Keszthely közéletét is!…”

 

Esztergom, Siófok, Almádi…

… És persze nem csak Keszthelyét. Esztergomtól Siófokig, ugyanez a módszere az ál közvélemény-kutatóknak. A Magyar Narancs a közelmúltban foglalkozott a témával, egy Balatonalmádiból kapott hangfelvétel alapján, e cikkből idézünk:

„…A beszélgetés második felében feltett három kérdést idézzük szó szerint:

Egy nemrégiben napvilágot látott javaslat szerint Brüsszel a helyi önkormányzatok részvételével helyezne el migránsokat az unión belül. Ön inkább támogatja, vagy inkább nem támogatja, hogy Balatonalmádiba migránsokat telepítsenek?

Ön kire szavazna inkább az önkormányzati választásokon, ha az alábbiak közül választhatna: arra a jelöltre, amelyik támogatja Orbán Viktor bevándorlás politikáját és megvédi a kerítést, vagy arra a jelöltre, amely Soros György álláspontját támogatja a migráció kérdésében, azaz több bevándorlót engedne be az unióba és lebontaná a kerítést?”

Itt kilóg a lóláb. A kérdőjelet kivéve ezeket az elferdített féligazságokat, vagy nettó hazugságokat sulykolja folyamatosan a fideszes papagájkommandó, ez áramlik a kormánymédiából. Vajon melyik az a nemrégiben „napvilágot látott” brüsszeli javaslat, amely a helyi önkormányzatok részvételével helyezne el migránsokat az unión belül? Hallott valaki róla? Hol, mikor, ki terjesztette elő?”

….

A keszthelyi KÉVE másik mai bejegyzése, a változatottság kedvéért: „Megrongálták az ellenzéki polgármesterjelölt autóját…”

 

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük