Home / Ország, Világ / Túl sokba kerülne, ezért nem ad pénzt a kormány a veszprémi arénára

Túl sokba kerülne, ezért nem ad pénzt a kormány a veszprémi arénára

Nem lenne gazdaságos… Ilyen döntés is létezhet? Úgy tűnik, igen…
A tervezett négy helyett három magyarországi helyszínen rendezik meg a Szlovákiával közös, 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A döntés hátterében az áll, hogy az 5170 férőhelyes Veszprém Aréna 8000-esre tervezett bővítése gazdaságosan nem megvalósítható.
A beruházás költségeinek vizsgálata során megállapított előzetes tervezői becslés alapján a Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tíz évesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése” – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.
A Népszava írja:
Orbán Viktor 2016-os veszprémi látogatása idején már felmerült, hogy a kézilabdacsapatnak otthont adó Veszprém Arénát 5 ezresről 8 ezresre bővítik. Akkor 3 milliárdos összeg hangzott el. Tavaly novemberben viszont Porga Gyula, a város fideszes polgármestere már 39 milliárdos összeget terjesztetta közgyűlés elé.
Mindez azt jelenti, hogy magyar részről az új szegedi aréna, az új budapesti multifunkcionális csarnok és a debreceni Főnix-csarnok ad otthont az Eb mérkőzéseinek, míg szlovák részről Pozsony és Kassa a két helyszín.
A 20022 néző befogadására alkalmas budapesti multifunkcionális csarnok építésére a legolcsóbb, 116 milliárd forintos ajánlatot a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük