Home / Ország, Világ / Csertői most vert sereg élén távozott

Csertői most vert sereg élén távozott

Csertői Aurél szép emlékekkel érkezett, vert sereg élén távozott vasárnap este Siófokról.

 

Sóhajtoztak kicsit a siófoki drukkerek kezdés előtt (mire a Nap lement, lehettünk kis jóindulattal vagy félezren), és nem csak a nagy meleg miatt. A legtöbbek emlékezetében még élénken él az az őszi szezon (2003), melynek végén az akkor Balaton FC elnevezésű siófoki legénység elsőként fordult a labdarúgó NB I-ben, Csertői Aurél irányításával. A tavaszra azonban elfogyott a pénz… Csertői vasárnap az NB I-be pályázó Gyirmót edzőjeként tért vissza Siófokra, érdekesség, hogy 16 évvel ezelőtti csapatából Csordás Csaba ma a BFC Siófok pályaedzője.

Iramosabb meccset produkáltak a csapatok, mint egy hete, amikor az ifistákra építő Balmazújváros beállt védekezni. Két perc telt el a meccsből, amikor egy gyirmóti játékos a labdával együtt rúgta ki a hazaiak futballistájának lábát – sárgát kapott érte. Csertői hosszan reklamált – az NB II más „kávéház”, nem az NB I. A papírforma is kevésbé számít ebben a ligában, papíron ugyanis tán a Gyirmót a jobb csapat, bár ahogy az egyik hazai kolléga megjegyezte 2-1-es vezetésnél: a miénk se rossz.

A saját nevelésű (az emlegetett kollégától tudjuk, hogy ennél is közelebbről nagyberényi) Balogh Bence Benitó nagyszerű cselsorozatát mindenképen ki kell emelni, mely megelőzte az első siófoki gólt, s még a kényszerű kapuscserét követően a hórihorgas, fiatal Hutvágner Gergely bemutatkozását (az olasz Sampdoriából került Siófokra, az ugyancsak pályára lépő másik fiatal, Bencze Márk meg Hollandiában nevelkedett) , két nagy védéssel. Így maradt a 2-1, ennyit a papírformáról: 3 forduló után a Siófok 5, a Gyirmót 1 pontos.

 

Siófok-Gyirmót 2-1.

 

 

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük