Home / Ország, Világ / Orbán Viktort motorcsónak vitte Őszödre, onnan nézte a napfogyatkozást

Orbán Viktort motorcsónak vitte Őszödre, onnan nézte a napfogyatkozást

A legszebb női mell tulajdonosát is ekkor választották ki Siófokon…

 

Orbán Viktor miniszterelnök a feleségével és három gyermekével tizenegy óráig tartózkodott a siófoki Európa szálló tetején, onnan aztán a vízirendőrség motorcsónakjával a balatonőszödi kormányüdülőbe távozott, onnan csodálkoztak a teljes napfogyatkozásra.

A Somogyi Hírlap 1999. augusztus 12-i cikkéből idéztünk.

Húsz éve, 1999. augusztus 11-én hatalmas tömeg árasztotta el a Balaton-partot, ezen belül Siófokot, nem elég, hogy turisztikai szezon volt, még teljes napfogyatkozás is, ami legközelebb 2081-ben lesz.

A Somogyi Hírlap akkori cikkéből:

„Amikor az ég sötétedni kezdett, jól hallhatóan visítozni kezdtek a Siófokon összegyűlt százezrek, világosodáskor pedig tapsoltak, mint egy futballstadionban a győztes gól után. Az Aranypartra egyébként több busszal szektatagok érkeztek, akik rituálét hajtottak végre a napfogyatkozás időtartama alatt. Céljuk az: a baloldali értékek, elsősorban a szolidaritás nagyobb hangsúlyt kapjon a mindennapokban az önzőség ellenében. Egy megkérdezett Jehova tanúja azonban e társaság a világ végét jósolta a napfogyatkozás előtt nem kívánta kommentálni a történteket a világosság újraszületését követően.
Az
Európa szálló előtt kiállították Mika Häkkinen Forma 1-es világbajnok autóversenyző autóját, s táncolt itt Michael Jackson alteregója talán az eredetinél is jobban. Tizenhárom versenyző közül választották ki a legszebb női mell tulajdonosát. A vízen kevesen tartózkodtak, közöttük Szántód partjai előtt egy vitorláson dr. Gyenesei István, a megyei közgyűlés elnöke és munkatársai.”

 

 

fotó: nlcafé, MTI, rendőrök napfogyatkozáskor, Siófokon

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük