Home / Kékfény / Puskával lőtték agyon a tóti gazda üszőit

Puskával lőtték agyon a tóti gazda üszőit

Szakszerűen szedték le a csontokról a húst.

 

A Bors írja:

Markus Blaser, a lengyeltóti gazdálkodó büszke gyönyörű charolais szarvasmarháira. A német agrármérnök hat üszőt tartott birtokán. Hétfőn azonban egészen borzalmas látvány tárult a férfi szeme elé. Két marháját ismeretlenek lelőtték, majd az állatokat feldarabolták.

Markus Blaser a Nürtingeni Főiskolán végzett agrármérnökként, 14 éve él hazánkban ma­gyar feleségével és családjá­val. Növény- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak, és hogy ne kelljen annyit kaszálni, szilvás kertjükbe hat charolais fajtájú szarvasmarhát vittek. Hétfőn, amikor a gyümölcsös melletti területen dolgoztak, arra lettek figyelmesek, hogy a hat marhából már csak négy legelészik. A másik kettőnek már csak a maradványait találták meg a szilvafák között.

– Iszonyú volt a látvány – mondta a Borsnak az állatok gazdája. – A helyszínelés során kiderült, hogy egy 22-es kaliberű puskával lőtték őket agyon. A tettesek profik lehettek, ugyanis szakszerűen szedték le a csontokról az összes húst – magyarázta Blaser, aki 300 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

– Nem hallottunk semmit, hiszen ez a terület nem a házunk közelében van – mesélte a Borsnak a gazda. – Egy ilyen másfél éves üszőnek az értéke 350–400 ezer forint, de nem is az anyagi kár aggaszt a legjobban, hanem, hogy ezek után hogyan érezhetnénk magunkat biztonságban? Egy elkerített magánterületre hatoltak be az állatok elpusztítói.

 

 

fotó: Bors

 

About delipart

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük