Home / Közélet / Kövér Szárszón, polgármester a szószéken

Kövér Szárszón, polgármester a szószéken

Állam és egyház újra-összeolvadása? Kövér László most Balatonszárszón beszélt…

 

Az MTI híradása szerint a a Soli Deo Gloria Református Konferenciatalepen a házelnök „az állam és egyház szerepéről szólva “kommunista találmánynak” nevezte, hogy a politika és a vallás két különböző dolog.

Ma “meg kell tanulnunk egymás mellett, egymásért dolgozva a saját szerepünket kialakítani”, anélkül, hogy az állam beleavatkozna az egyházak belső életébe. Ugyanakkor az egyházaknak is meg kell tanulniuk “értelmesen segíteni azon célok megvalósulását, amelyeket ők is magukénak vallanak”.

Bogárdi Szabó István református püspök szerint a rendszerváltás utáni parlamentben szint minden pártban volt lelkész. Mivel pedig az egyházban úgy gondolták, a lelkészek politikai hovatartozásának sokfélesége tükrözi a gyülekezeti tagok sokféle pártállását, 20-25 évig nem beszéltek köreikben politikai kérdésekről, nehogy megbántsanak valakit. Így a pártállami rendszerben kialakult reflexiókat a rendszerváltók nemzedéke továbbörökítette.

XXX

Többen is kivonultak a szentgotthárdi augusztus 20-i istentiszteletről, miután a fideszes polgármester a szószékről tartott kampánybeszédet – írja az Alfahír.

Az eseményen Bana Tibor, a Jobbik alelnöke is részt vett, s “hívő reformátusként örömmel hallgatta” az istentisztelet első részét, amelynek során “méltó módon”emlékeztek meg az államalapításról – írja szerdai közleményében a politikus. Ezt követően azonban Huszár Gábor fideszes polgármester

“szégyenszemre a szószékről kezdett el politizálni, felelőtlen ígéretekkel vádolta politikai ellenfeleit, valamint köztiszteletben álló, pártfüggetlen személyekről is negatív összefüggésben beszélt.”

Bana és társai ezt méltatlannak tartották, így úgy döntöttek, “a Fidesz-kampányeseményen” nem vesznek részt tovább.

A politikus hozzáteszi: sokakkal beszélgetett, akik hozzá hasonlóan felháborodtak a történteken.

 

 

 

fotó: Kövér László Siófokon

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük