Home / Ország, Világ / Mégsem győri biztonsági őr verte meg a győri drukkert?

Mégsem győri biztonsági őr verte meg a győri drukkert?

Mélységesen megdöbbent a győri ETO a BFC Siófok tegnapi közleményén – írja a Kisalföld.

A vasárnapi Siófok-Győr futballderbi előtt a biztonsági őrök megvertek egy 65 éves győri drukkert. A BFC Siófok tegnapi közleménye szerint „„Természetesen a hír hallatán azonnal írásos jelentést kértünk be a biztonsági szolgálatot végző partnertől, amely cég (tudomásunk szerint győri) alkalmazottai (tehát nem a klub biztonsági emberei, ahogy az tévesen, több helyen is megjelent a sajtóban) látták el a biztonsági szolgálatot a stadionban ezen az estén. ”

A Kisalföldben ma reagált erre a győri klub:

„A közlemény után megkerestük Soós Imrét, az ETO FC Győr ügyvezetőjét, aki kijelentette: a győri klub a siófoki mérkőzésre nem kért fel biztonsági szolgálatot a szurkolói védelmére, így az kizárólag a rendező egyesület feladata volt. Kora este aztán az ETO két közleménnyel is reagált a siófokiak írására:

Mélységes megdöbbenéssel olvastuk a BFC Siófok megkeresésünkre adott kommünikéjét. A BFC Siófok azon állítását, miszerint a biztonsági szolgálatot végző partner tudomásuk szerint győri alkalmazottakkal dolgozott, kérnénk megmagyarázni, mivel az incidens szempontjából ez teljes mértékben irreleváns. A sportszervezet kötelezettsége a biztonsági szolgálat biztosítása, és nem gondoljuk, hogy magyarázat a történtekre, hogy a sérülést okozó biztonsági őr honnan származik. Az ETO FC Győr a mérkőzéseinek biztosítására a Target Group Zrt.-vel áll szerződéses jogviszonyban. A Siófok elleni mérkőzésre az ETO FC Győr sem a Target Group Zrt.-nek, sem más biztonsági szolgálatnak semmilyen megbízást nem adott és nem is adhatott, hiszen az a rendező sportszervezet, vagyis a BFC Siófok kötelessége és felelőssége. Nem tudjuk elfogadni a BFC Siófok ezen közleményét, és ismételten kérjük az ügy alapos és tényszerű kivizsgálását! Kiállunk szurkolóink mellett. A Horváth Tibort ért atrocitást maximálisan el­ítéljük, ezzel kapcsolatban az MLSZ Fegyelmi Bizottságát és a BFC Siófok vezetőségét is megkerestük, kérve az ügy kivizsgálását.”

 

Gyanítható: folyt. köv.  ….

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük