Home / Közélet / Most a közmunkások kapnak „választási pluszpénzt”

Most a közmunkások kapnak „választási pluszpénzt”

Ezúttal nem Erzsébet-utalvány érkezik a nyugdíjasoknak, hanem egy havi pluszpénz a közmunkásoknak. Nyilván azzal számol a kormány: így könnyebben beletalálnak október 13-án a „megfelelő” rubrikába a szavazólapon…

A HVG írja:

Pénteken Gulyás Gergely és a kormányszóvivő Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfón bejelentette, hogy a közfoglalkoztatottak összesen nettó 54 ezer forint egyszeri pluszpénznek örülhetnek, nem sokkal az önkormányzati választásokat megelőzően.

Információink szerint a gyakorlatilag ajándékba adott pénzt elsődlegesen azzal magyaráznák, hogy enyhíteni szeretnék a közmunkások anyagi terheit azzal, hogy hozzájárulnak az „álláskereséssel összefüggő költségeikhez”, illetve ezzel akarják kompenzálni azt a különbséget, ami a munkaerőpiacon jelenleg érvényes minimálbérhez, illetve garantált bérminimumhoz képest fennáll.

Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke szerint ezzel valójában szavazatokat vesz a kormány. Ez csak abban az adott hónapban lesz segítség, amikor kifizetik a közmunkásoknak, akik nyilvánvalóan nem az álláskeresés költségeire fogják fordítani, hiába indokolnák hivatalosan ezzel a lekenyerezést. „Ha el tudnának menni máshova dolgozni, megtennék, de főleg Kelet-Magyarországon ez nem megy, ezért marad a közmunka. Így az egyszeri támogatást fel fogják élni, elmegy kenyérre, élelmiszerre, gyógyszerre és rezsire” – mondta.

 

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük