Home / Déli-part / Balatonföldvár és környéke / Mosolygó Balatonföldvár

Mosolygó Balatonföldvár

Herényi Károly kampánynyitót tartott Balatonföldváron. Az egykori MDF-es vezető politikus független polgármesterjelöltként indul az október 13-i választáson.

Szombat délutánra hívta a Bajor Gizi Közösségi házba Herényi Károly polgármesterjelölt a földváriakat. Sokan voltak, megtelt a színházterem – írja a valtozast-balatonfoldvaron.hu.

„A tegnapi összejövetelen a legfontosabb dolgokról volt szó. Kérdésekkel a jelölt segítségére voltak nemcsak a résztvevők, hanem a mellette ülő két vendég, Dr. Kovács Zsolt, Balatonföldvár és környéke tisztelt és szeretett Kovács doktora, és a Szárszóról érkezett Farkasházy Tivadar, aki szerepet vállalt a találkozó szlogenjének megvalósulásában: „Mosolygó Balatonföldvár”…
A legfontosabb, hogy mint a rendszerváltás hajnalán, újra minden polgár egyforma jogokkal rendelkezzen a közügyekben. Ne egy szűk csoport, hanem a többség akarata érvényesüljön a közpénz (az adók) felhasználásakor, a fejlesztések tervezésekor. Felelős döntés csak elegendő információ birtokában hozható. Ezért az önkormányzat eminens feladata lesz az információk széles körben történő közzététele, ami az internet és a modern eszközök korában se nem bonyolult, se nem drága
dolog. Egyenlő jogokkal rendelkező közösség tagjaiban felébred az egymás iránti felelősség, és nincs egzisztenciális félelem a közügyekben való részvétel miatt. Újra lesz tenni akaró, segítő szándék az elesettek életének javítására….”

A fórumon egyebek között az is felmerült: Balatonföldvár városi rangja megkövetelné, hogy legen középiskolája; a méltán
elismert Ránki György zeneiskolára alapítva, nem lehetetlen gondolat egy művészeti középiskola létrehozása.

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük