Home / Közélet / Ők a bátrak – mutatta be képviselőjelöltjeit Lengyel Róbert

Ők a bátrak – mutatta be képviselőjelöltjeit Lengyel Róbert

Ők azok, akik bátrak, nem félnek, vállalják az arcukat – mutatta be a Becsülettel Siófokért Egyesület képviselőjelöltjeit szombat este hatkor (öt perccel korában állt el egy kiadós zápor) a siófoki Fő téren dr. Lengyel Róbert, a szervezet polgármesterjelöltje.

A kampánynyitón bemutatott képviselőjelöltek, akiknek a támogatását kérte a választóktól Lengyel Róbert: Ságodi Zoltán (1-es választókerület), Völgyi Lajos (2-es vk.), Jánossy Gábor (3 vk.), Kocsisné Várnagy Tünde (4-es vk.), Juhász Attila (5-ös vk.), Kenyér Anikó (6-os vk.), Virág Erzsébet (7-es vk.) A Becsületel Siófokért Egyesület (BSE) úgy döntött, hogy a 8-as választókerületben a függetlenként induló dr. Nagy Gábort támogatja, s arra kéri szimpatizánsait, a Lengyel Róbertet támogatókat, hogy abban a körzetben a siófoki kórház orvosigazgatójának képviselő-testületbe kerülését segítsék szavazatukkal.

 

Siófokon a bölcsesség, a józan ész győzött”

„A pénz, a hatalom, a lakájmédia azon az oldalon; mi van az én oldalamon, a mi oldalunkon? – kérdezte a kampánynyitón Lengyel Róbert. – A helyi ellenzéki pártok mind besoroltak mögém, mögénk (nem indítanak rá egyetlen jelöltet sem a Becsülettel Siófokért Egyesület jelöltjeire), tehát Siófokon a bölcsesség, a józan ész győzött. Van egy kampánycsapatom, akik a győzelmünkért dolgoznak, fizetség nélkül. A családom is mögöttem áll. És valószínűleg siófokiak ezrei vannak mögöttem már most is; a Fidesz az elmúlt időszakban nem győzött közvéleményt kutatni, de nagy a csönd, vajon mi lehetett ezeknek az eredménye? (Nekünk nincs pénzünk közvéleménykutatásokra). De mindez még mindig semmit sem érne egy saját képviselőjelölti csapat nélkül. Nem egyedül lépek a tatamira, mind a 8 siófoki választókerületben lesz képviselőjelöltje, vagy támogatott képviselőjelöltje a Becsülettel Siófokért Egyesületnek”.

 

Véget vet a családtagok, sógorok, komák világának 

Lengyel programot is hirdetett, ebből némi ízelítő:

Önkormányzati cégek átvilágíttatása, gazdálkodásuk áttekintése. „Vége annak az időnek, hogy olyan cégek, amelyeknek pénzt kéne termelni, nyakló nélkül vigyék el az adófizetők pénzét”.

Etikai szabályzat megalkotása, hogy aki képviselő, polgármester, alpolgármester, az maga, vagy a családtagjai semmilyen pénz alapú szerződéses jogviszonyban ne állhasson az önkormányzattal. „Döntsék el, a fejőstehén csecse, vagy a valódi népképviselet. Vége a családtagok, sógorok, komák világának, ha én és a csapatom kap bizalmat október 13-án.”

„Vége a százmillókra rúgó önkormányzati támogatások pofára osztogatásának; meg kell nézni, mely civil szervezetek kapták a legtöbb önkormányzati támogatást 2019-ben, és ezeknek ki a vezetőjük, képviselőjük, s ők milyen kapcsolatban állnak a fideszes vezetéssel…”

Beruházási tanácsnok helyett időseket, fogyatékosokat segítő tanácsnokot a képviselő-testületben.

Közterületek rendjének javítása, ipartelepi hulladékudvar működésének áttekintése, szelektívhulladék-gyűjtő szigetek bekamerázása, városőrség létszámának növelése, ezáltal az illegális hulladéklerakás felderítése. „Vissza akarom hozni a klasszikus karszalagos, szúróbotos, sípos parkőröket”.

Csendrendeletnek érvényt szerezni; egy vendéglátóegységgel szembeni háromszori eljárás után a zeneszolgáltatás beszüntetése következzék. „Vége, az utolsó ennyire hangos nyár volt az idei!”

Közterületi kamerarendszer fejlesztése, helyi rendőrség, tűzoltóság, mentők anyagi támogatása.

Kulturális életben szintet lépni (KIKK épületének fejlesztése, helytörténeti gyűjtemény, hírességek sétánya, SiópArt irodalmi folyóirat támogatása), Siófoki Hírekből olcsóbb, valódi közéleti lapot.

Városi rendezvényeket profi csapatra bízni.

Kálmán sétány rekonstrukciója, óvodák felújítási programjának folytatása, iparipark-projekt folytatása, uszodát akár saját erőből is felépíteni. „Sokakkal ellentében én soha nem ígértem déli elkerülő utat, a Fidesz részéről mégis próbálják rám nyomni, hogy miattam nincs, holott nem én nem nyomtam gombot a parlamentben, amikor szavazni lehetett róla, hanem kormánypárti képviselőnk… – így a városvezető-polgármesterjelölt. – Valóban égető probléma az elkerülő út hiánya. A minisztérium kirúgott az ajtón, de ha a siófokiaktól erre kellő felhatalmazást kapok október 13-án, be fogok mászni az ablakon az elkerülő útért, mert nem állapot, ami nyaranta kialakul a városban”.

Helyi buszközlekedés felülvizsgálata, új parkolóhelyek kialakítása.

Fásítási program, Rózsakert rendbehozatala.

Szabad strandok meghagyása, elsősorban a balatoni panorámával bíró parti ingatlanok („mágnások építik, és zömmel nem siófokiak veszik meg, sokak nyaraltatási céllal”) különadóztatása révén.

„Siófok nem lesz Keszthely, itt nem nyúlnak le minden szabad partot az oligarchák, ha többségünk lesz a képviselő-testületben. A milliárdosoknak már most üzenem: nálam hiába kopogtatnak… ”

„Eljött az idő, hogy végre olyan képviselők legyenek, akik nem Siófokból, hanem a siófokiakért élnek…” – fejezte be Lengyel Róbert.

A kampánynyitó házigazdája Bálint NatáLia előadóművész volt.

 

Fotók: Bálint NatáLia, a BSE-képviselőjelöltek, a közönség és dr. Nagy Gábor

 

Facebook-élő a rendezvényről:

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük