Home / Ország, Világ / Labdarúgó NB II: első helyre kerülhet a Siófok

Labdarúgó NB II: első helyre kerülhet a Siófok

Kizárta a szövetség a labdarúgó NB II-es bajnokságból a Balmazújvárost. Eddigi eredményeiket minden bizonnyal törlik, így ha ez megtörténik, a Siófok mérkőzés nélkül is élre ugrik a tabellán.

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség nem fogadta el a Balmazújváros felülvizsgálati kérelmét, így eldőlt, hogy a hajdúsági együttest kizárták az NB II-ből – számolt be róla a klub honlapja az nso. szerint.

„A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő teljes stábja azon dolgozott hetek óta, hogy legyen futball Balmazújvárosban. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége azonban nem fogadta el a felülvizsgálati kérelmünket, ami azt jelenti, hogy csapatunkat kizárták a Merkantil Bank Liga NB II férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságból. Köszönjük mindenkinek a hosszú éveken át tartó buzdítást jóban-rosszban! A támogatóknak, a helyi és egyéb magánvállalkozóknak a sok közös emléket és támogatásukat, s köszönünk mindazoknak, akik mindvégig mellettünk álltak!” – jelent meg a közlemény a balmazfoci.hu-n.

Mint ismert, a Balmazújváros – amely a 2017–2018-as idényben az NB I-ben szerepelt – elsőés másodfokon sem kapott NB II-es licencet az MLSZ-től.

A jogi eljárás lezárultáig a Balmaz lejátszotta bajnoki mérkőzéseit (többnyire fiatal játékosokkal), hat forduló alatt négy pontot gyűjtött a másodosztályban.

A vasárnapi Soroksár–Balmazújváros találkozót már nem rendezik meg…

Az MLSZ minden bizonnyal törli az együttes eddigi eredményeit, s a bajnokság 19 csapattal folytatódik (mindegyik fordulóban lesz egy szabadnapos együttes), amelyből kettő esik ki az idény végén – írja a Nemzeti Sport Online.

Ezek szerint a Balmazújváros eddigi eredményeinek törlésével módosul a tabella, melynek eleje jelenleg így fest:

  1. Csákvár 15
  2. Siofok 14
  3. Budafok 12

Mivel a Siófok az 1. fordulóban döntetlent játszott a most kizárt együttessel, egy pontot veszít el, a Csákvár viszont hármat, hiszen a 4. fordulóban: Balmazújváros-Csákvár 0-1.

Ha az MLSZ tehát valóban így lép, már a vasárnapi forduló előtt így módosul a tabella:

  1. Siófok 13
  2. Budafok 12
  3. Csákvár 12

Vasárnap pedig: Csákvár-Siófok…

 

XXXX

Németországban edződött

Az első tíz közé kerülés a cél, de amelyik fél megnyeri a vasárnapi rangadót, az az élbolyban végezhet – mondta Gál István, a BFC Siófok edzője egy interjúban, amit a BFC Siófok Facebook-oldala idéz.

„A III. Kerület csapatát a tavasszal vettem át és az ötödik helyen végeztünk, korábban pedig Mészöly Gézával dolgoztam a Haladásnál – így Gál. – Ezt megelőzően pedig az Arminia Bielefeld második csapatát irányítottam besegítve az első csapat munkályába, Daniel Scherninggel, aki ma már a Bundesliga I-ben szereplő Paderborn másodedzője.

Az edző azt mondta, „nem változtak a céljaink: hétről-hétre minél jobban próbálunk szerepelni, és továbbra is az első 10 közé kerülés a célunk… Megpróbálunk egy olyan, labdatartáson alapuló, a biztonságos védekezésen és a mélységi passzokon alapuló támadófocit játszani, amelyre abszolút alkalmas a csapat. Persze, vannak még hibák, hiszen a helyzetkihasználáson van még javítani, de talán jó úton járunk. Gyorsan megjegyzem: nem vagyok a „főcsaszi”, sem diktátor, a jó eredmények eléréséhez olyan remek kollégákra van szükségem, mint Csordás Csaba és László András másodedzők, Bíró Imre kapusedző, valamint Hamál Dávid erőnléti edző. Tehát mindenkinek ugyanannyi része van a sikerben: a szakmai stábon és a masszőrökön át a szertárosig.”

Miközben, egy ritka balszerencse-sorozat miatt hat meccsen már négy kapus védett… „Ami végül hepienddel zárult: Molnár Péter és Benke András sérülése után Hutvágner Gergely bizonyítja, hogy lehet rá számítani, no és Tajti Norbert is – Molnár mellett – a rutint képviseli e poszton – jegyezte meg Gál István, aki a vasárnapi derbiről így vélekedett: „A csákváriak ugyanúgy a szezon meglepetéscsapata, mint mi. Egy fiatal, tehetséges társaság lesz az ellenfelünk. Mindkét csapat számára presztízsmérkőzés lesz, hiszen meggyőződésem: amelyik csapat megnyeri e rangadót, a bajnokság végén is az élbolyban végez majd.”

 

 

fotó: BFC Siófok, Facebook

 

 

 

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük